Ново жилище? Имайте стабилен финансов план

Ново жилищеМечтата за ново жилище е неизбежно свързана с красиви въжделения, но и с доста разходи и добрите финансови сметки и реален план ще са от полза за всеки. Вероятно вече имате изходна база, имате и план за кредит – жилищен или за ремонта. Ето няколко препоръки, с които да успеете по-добре да се справите с парите в периода на закупуване на нов дом и след това.

Планирайте
Обмислете и опишете всички предстоящи разходи. Започнете от план по всяко перо. Имайте своя песимистичен и оптимистичен вариант, за да имате и резерв. Знайте с колко разполагате и по какъв начин ще намерите оставащите пари – кредит от банка, от приятел. Нанесете всички стойности в две таблички – приходи и разходи. Така ще ви е по-лесно.

Точни сметки
Ведете точни сметки. Знайте за всяка от планираните точки цената, която имате дали е с или без ДДС. Предвидете и всички такси, плащания към нотариуси, прехвърляне, ремонт. Задължително оставете поне 10 до 20% непредвидени, за да се застраховате.

Записвайте всеки разход
За всеки разход взимайте документ и събирайте всички документи на едно място. Отбелязвайте всяко плащане в табличката. Мислете поне крачка напред, за да се справите успешно с плащанията и да сте спокойни по време на цялата сделка и след това.

А ние, от Имоти Доверие, ще бъдем до Вас и ще помагаме с каквото е нужно! Доверете ни се! Обадете ни се още сега на 02/421 84 01!

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *