3 съвета, когато давате имот под наем

Наемател и наемодателИскате да дадете имота си под наем? Лесно е, когато се свържете с нас – Имоти Доверие. Въпреки, че ние, брокерите, ще свършим голяма част от работата, Вие също имате задължения. Ето и трите основни, които Ви препоръчваме да следвате.

Смяна на един наемател с друг
Ако между двамата наематели имотът Ви стои празен известно време, трябва да направите някои неща. Добре е да предупредите домоуправителя, който да намали вноските Ви за входа, напр. Уредете отношенията си и с фирмата за водоснабдяване като заявите нулево или намалено потребление, ако празният период на жилището е по-голям от три месеца.

Плащане на режийните разноски
Мекушавостта или фамилиарниченето няма да Ви свършат работа. Вие влизате в бизнес отношения, затова все пак се замислете, че не правите благотворителност. Запазете официалния тон на общуване, когато се стигне до плащането на сметките. И разбира се: редовно, всеки месец, следете сроковете за плащане. Ако има някакво забавяне, то е най-добре да предприемете по-сериозен разговор със своите наематели.

Консултация със специалист
Задължително използвайте услугите на специалист, който ще Ви обясни възможните капани на евентуални проблеми с наемателя. Все пак е малко вероятно да стигнете до такива, но е важно да сте подготвени. Освен, че ще Ви бъдат разяснени всички точки от договора за наем ( защото все пак не всички хора имат задълбочени юридически познания ), то ще получите и ценни съвети за това как трябва да се държите като наемодател.

Ние ще Ви помогнем да намерите наемателя  за Вашия имот. Обадете ни се още сега на тел.: +359 2 4218401.

Може да харесате още...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *