Най-малката къща се появи на пазара за имоти

mini-house23Британска агенция за недвижими имоти публикува интересна обява. Британецът Браян Мак Донов продава детска мебелирана мини къща с две спални, пише Daily mail. Купил я преди единадесет години за своите малки внучки. Сега, когато те пораснали, Браян решил да й потърси нови собственици.

Двуетажната, водоустойчива и със сламен покрив постройка, се продава на цена 7.7 хиляди долара. Размерите й са 3.5 м височина и 2.5 м ширина.

За да я продаде мъжът решил да използва услугите на компания за недвижими имоти. Той не искал да даде обява в еBay, защото хората щели да се отнесат към нея като към обикновена пластмасова къща, а тя е много повече.

Опасенията му се оказали верни. Един потенциален купувач помислил къщата за истинска и се учудил на ниската й цена. Друго семейство се заинтересувало от офертата и поискало да се нанесе колкото се може по-бързо. Това, че в обявата било написано „детска къща” изобщо не им направило впечатление. Наложило се брокерите подробно да им обяснят, че е невъзможно в къщата да влезе голям човек.

„Това е най-евтината къща, която съм продавала за своята 26-годишна кариера и най-необичайната”  – споделя директорът на компанията за недвижими имоти Сара Бенсън.

Всякакви любопитни неща се случават на пазара на имоти в цял свят, което може да бъде вдъхновение за купувачи и продавачи и у нас!

Ако вие си търсите не „детска къща“, а истински, голям дом, обадете ни се, за да Ви запознаем с нашите оферти – ние от Имоти Доверие сме наблизо. Обадете ни се на тел.02/4218 401.

Може да харесате още...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *