Позволено ли е куче в апартамент под наем

memek-939490-12Търсите жилище, но имате куче. Какво трябва да знаете, преди да започнете да разглеждате обявите за наем или продажба?

В Наредбата за отглеждане на домашни любимци в етажна собственост ясно е указано колко животни могат да се гледат в апартамент, какво се плаща, какви са задълженията на собствениците на домашни любимци. За котка, папагал и други животни собственикът не дължи такса.

Има наемодатели, които нямат нищо против да живете в апартамента заедно с Вашия домашен любимец, стига да оставите жилището в състоянието, в което сте го наели.

Дори и да имате съгласието на наемодателя, винаги питайте и домоуправителя. Ако не може да Ви отговори веднага, ще насрочи Общо събрание, което ще си каже тежката думата „да” или „не”.

Това важи и за случаите, когато не наемате, а купувате апартамент. Преди да сключите сделката, осведомете се дали в блока е разрешено отглеждането на кучета.

В САЩ, например, въпросът с домашните любимци е много строг. В някои жилищни сгради допускат само кучета с тегло под 7 кг. За влечуги е забранено – не може да отглеждате змия или костенурка.

В България политиката на вътрешния ред на етажната собственост е доста по-либерална и все пак уведомете Вашия брокер за всичките си предпочитания. Освен това бъдете готови да заплатите щетите, които Вашият мил приятел евентуално може да причини – скъсано перде или разръфан килим. Това най-вероятнто ще го има като точка в договора.

Всеки клиент на Имоти Доверие идва със свой списък с изисквания за жилището, а нашата задача е да го преведем през морето от имоти, за да намери най-подходящият. Обадете ни се, за да Ви предложим най-добрите оферти: 02/4218 401.

Може да харесате още...

1 Response

  1. Според мен това е до договаряне между хазаин и наемател.

    Но определено доста от собствениците на апартаменти предпочитат да не дават под наем на хора с големи кучета.

    Като цяло собственици на кучета и животни които отдават под наем апартаменти не им прави впечатление наемателя и не правят проблем за кучето.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *