Почистете снега и висулките от прозорци и балкони

ice-window
Снегът затрупа България изведнъж и направи снежни “калпаци” на козирките на блоковете, покри с една педя первазите.  Много общини в София пуснаха още в неделния ден съобщения на фейсбук страниците си с напомняне към собствениците на имоти своевременно да почистват не само тротоара пред жилищните сгради, но и от первазите на прозорци и балкони. Нека следят и за образуване на ледени висулки и да ги премахват внимателно. Всичко това застрашава здравето и живота на преминаващите отдолу хора.

Грижата за стопанисването на всеки имот си остава на собственика или на живеещия в него. Опасност от неглижиране на това задължение имат имотите, в които не живее никой – поради различни причини, включително и поради факта, че са в процес на продажба или отдаване под наем.

Подобен проблем възниква и през другите сезони, когато има буреносен вятър, който може да събори небрежно поставени вещи/саксии с цветя или други предмети на первазите на прозорците и терасите. Отново нечие човешко здраве може да бъде в риск заради човешко нехайство.

Няма глоби от общината за подобни нередности, въпросът е в ръцете/съвестта на гражданите. А не веднъж сме гледали по новините подобни нещастни случаи. Нека всички се радваме на красотата на снежна София, здрави и щастливи!

Ако имате имот за продажба, или си търсите нов апартамент, къща, офис, магазин или гараж, Имоти Доверие ще Ви помогне с професионална консултация и голям набор от различни оферти. Обадете ни се: 02/4928535!

 

 

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *