Airbnb и инициативата #weaccept

weaccept

В началото на месец февруари сайтът за наемане на жилища Airbnb, в лицето на основателите си, оповести старта на #weaccept – благородна кампания с амбициозни цели, която смятаме, че заслужава да добие популярност.

Вярваме в простата идея, че който и да е човек, независимо откъде идва, кой обича, или пред кого се прекланя, заслужава да принадлежи някъде. Знаем, че това е идеалистична представа, която се сблъсква с големи препятствия заради нещо, което също изглежда много естествено, но всъщност не е – че всеки има право да бъде приет от другите. Хора, които са принудени да напуснат дома и живота си, независимо дали заради война, конфликт или други причини, са много застрашени да не бъдат приети другаде. Всички те са, буквално, силно нуждаещи се от място, към което да принадлежат – ето защо ние се вдъхновихме да предприемем нещо“ – така започва официалната позиция на създателите на сайта Аirbnb – Браян, Джо и Нейт.

Airbnb поставя първата крачка като започва да осигурява настаняване за евакуирани хора след бедствия и извънредни ситуации – до момента от компанията са осигурили покрив над главата на засегнати по време на 54 бедствия из целия свят. От Airbnb си партнират с организации, посветени на това да помагат на бежанци по целия свят. През февруари от сайта оповестиха, че ще подкрепят с напълно безплатен подслон бежанци, наскоро станали потърпевши от забраната за влизане в САЩ.

Когато обявяват това, Аirbnb веднага срещат огромна подкрепа и поддръжници и интересът към каузата им започва да расте все повече – това насърчава компанията да развие инициативата си дори в още по-големи мащаби.

Амбициозната цел на Airbnb е да се осигури краткосрочен подслон на 100,000 нуждаещи се през следващите 5 години. Първите от тях, за които ще се работи с приоритет, ще са бежанци и оцелели и спасители при бедствия, въпреки че от компанията имат желание в бъдеще да успеят да осигурят дом на всеки нуждаещ се. За да помогнат на хората по света, които са принудени да останат без дом или да го напуснат, от Аirbnb разчитат на разбирането и подкрепата на големия кръг от отдаващи под наем при тях собственици на имоти, с които работят.

Те искат да осигурят не просто покрив над главите на нуждаещите се, а място, на което да се чувстват свързани, уважавани и част от общност отново. В допълнение, през следващите 4 години от Аirbnb ще подпомогнат с 4 милиона долара Международния спасителен комитет – за да се облекчат най-острите и тежки нужди на засегнатите по света.

Не бихме могли да говорим за липсата на толерантност и приемане без да посочим предизвикателствата, с които сме се сблъсквали в нашето собствено Аirbnb семейство. Болезнената истина е, че клиентите на сайта сами са били жертва на дискриминация – нещо много противоположно на ценностите ни. Знаем, че предстои още много работа в тази посока и сме посветени на постигането на повече приемане и уважение в обществото ни.“ – споделят с аудиторията Браян, Джо и Нейт.

Тези усилия са само началото – продължават те – и се надяват на подкрепа от всеки, който желае да помогне. Призовават всеки да сподели дома си с нуждаещ се или да направи дарение за организации, които се занимават с грижа за нуждаещи се.

„Възможно е децата ни да отраснат в един друг свят – в който ще бъдат оценявани заради това какви хора са, а не заради това откъде идват. Защото наистина вярваме, че светът е едно по-добро и красиво място, когато се приемаме и уважаваме един друг.“

Ние от Имоти Доверие също вярваме в доброто бъдеще на света ни и в това, че то зависи само от нас самите и е в собствените ни ръце.

YouTube видео на кампанията:

Може да харесате още...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *