Най-лесните за отглеждане балконски цветя

balcony

Пролетта е вече тук, а с нея идва и желанието да разкрасим обстановката около себе си. Чудесен начин е да поставим цветя на балкона. Не се притеснявайте, че малката Ви балконска градинка ще изисква много грижи – има такива красиви и същевременно лесни за отглеждане растения, които няма да отнемат много от времето Ви, но ще Ви радват с изобилие от прекрасни цветове и аромат цяло лято.

  • Петуния

petunia

Едно от цветята с може би най-голямо разнообразие от цветове. С по-едри или с по-дребни цветове, каскадни или класически, петуниите ще цъфтят до есента без почти никакви специални грижи. Изискват редовно поливане, слънце и подрязване от време на време, за да Ви радват по-дълго с нови красиви цветове. Излъчват страхотен нежен аромат.

  • Бегония

begonias

Засадите ли бегония през пролетта, чак до есента ще имате богати цветове и наситен зелен цвят, които да красят балкона Ви. Бегониите са изключително непретенциозни – изискват умерено поливане, издържат на силно слънце и единствената грижа, която можете да полагате, е да почиствате прецъфтелите цветчета и листа.

  • Хортензия

flowers

С пищните си и разноцветни нюанси хортензията ще озари балкона. Цъфти много дълго, освен това не изисква никакви специални грижи. Насладете й се.

  • Клематис

clematis

Това нежно и страхотно красиво увивно растение може да накара балкона да заприлича на истинска градина. Расте бързо, цъфти по много и дълго и не изисква никакви грижи освен поливане. Единственото, което трябва да направите, е да му осигурите достатъчно голяма саксия и място за увиване или стена, по която да пълзи.

  • Мушкато

geraniaceae

Добре познатото мушкато е същевременно лесно за отглеждане и много красиво. Цъфти щедро цяло лято – просто го поливайте редовно.

  • Декоративна коприва

colorful-nettle

Разнообразна на най-различни багри, декоративната коприва чудесно ще допълни цъфтящите Ви растения – можете да я съчетаете с всяко пищно цвете и резултатът ще е страхотен.

  • Хризантема

chrysanthemum

Така наречените хризантеми-маргаритки цъфтят обилно през пролетта и лятото. За да имате красиви и обилни цветове през целия пролетно-летен сезон, подкастряйте връхчетата – така ще стимулирате разклоняването на растението и ще се увеличи цъфтежът. В периода на растеж поливането трябва да е обилно и да се намали в периода на цъфтеж. Пръскайте листата с вода веднъж на няколко дни – това се отнася за всички цветя, така ще ги освежите.

  • Фуксия

flower-fuchia

Фуксията цъфти цяло лято, чак до късна есен. Поливайте редовно, не поставяйте на много силно директно слънце и подкастряйте листата и прецъфтелите цветчета.

  • Теменужки

violet

Може би едни от най-разпространените цветя, теменужките са лесни за отглеждане, но много ефектни. Поливайте редовно, торете от време на време и почиствайте старите листа и цветове. С малко грижа красивите цветове на теменужката ще Ви радват цяло лято.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *