Предимствата да живеем в сграда ново строителство

apartment

Предстои Ви да закупувате ново жилище? Обикновено тръгвайки да следим пазара на имотите, постепенно започваме да си задаваме различни въпроси около това къде и какво да е новото ни жилище.

Първоначалният ни замисъл може да се промени не веднъж и два пъти. Един от въпросите, на които неизбежно трябва да си отговорим, е дали искаме апартаментът ни да бъде ново или старо строителство. Вземем ли решение относно това, ще ни е много по-лесно при намирането на идеалното за нас жилище.

Дали ще предпочетете старо или ново строителство зависи от редица фактори. Важни са финансите, с който разполагаме, дали ще ни се наложи да ползваме кредит от банка, на кой район сме се спрели и как може да очакваме да се развие той занапред, още етаж, функционалност, квадратура и изложение на жилището и т.н.

Ако се колебаете, ето кои са предимствата на новото строителство, които ще Ви накарат да предпочетете апартаментите в нови сгради пред тези, строени назад в миналото:

  • Един апартамент ново строителство без съмнение е добра инвестиция във всяко отношение. Независимо какви са намеренията Ви, такъв имот притежава по-голям потенциал при последваща продажба или отдаване под наем.
  • Модерни, актуални и качествени строителни материали – при строежа на новите кооперации се използват технологии и строителни материали, които представят най-актуалното в бранша. Работи се с електронни инструменти, в резултат на което прецизността е много по-голяма.
  • Задължителна външна топлоизолация – новите сгради вече задължително се санират, което е голям плюс, защото означава и по-малки сметки за топлоенергия.
  • Когато имотът се закупува с кредит от банка – процентът на финансиране от банката е по-висок, отколкото при старото строителство.
  • При ранно закупуване на имота шансът да се „намесите“ в строителния процес е напълно реален – може да пожелаете някои промени според индивидуалните Ви предпочитания.
  • Дизайн, визия и удобства – при модерното строителство те безспорно са повече – както по отношение на цялата сгада, така и по отношение на интериора на отделните апартаменти.
  • Наличие на гаражи, паркоместа – едно от най-ценните предимства. Сградите старо строителство обикновено са разположени в райони, в които паркирането може да бъде истински кошмар.
  • Съседското обкръжение – закупувайки апартамент ново строителство, можем да предполагаме, че ще сме заобиколени от преобладаващо млади и активни хора, които имат отношение към общото имущество и това то да бъде едно приятно и приветливо за всички живущи пространство. Знаем колко е важно да „случим“ на съседи – в бъдеще ще имаме да взимаме много решения заедно. Положителното е, че съседите Ви, както и вие, сте вложили немалко финанси в новия си дом и интересът проблемите да бъдат рещавани своевременно и качествено би трябвало да бъде общ. Но добрите съседи, разбира се, винаги са въпрос на късмет!:-)

Може да харесате още...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *