Предимствата да купим жилище през лятото

kitchen

Търсите да закупите ново жилище? Лятото може да е много подходящ момент за това – вижте защо!

  • Лятото е сезонът на отпуските – много хора пътуват постоянно и съответно редица търсещи да закупят апартамент оставят това начинание за есенните месеци. Имате реално по-голям шанс да намерите по-бързо най-изгодната за Вас оферта.
  • Лятото денят е по-дълъг, което Ви позволява по-лесно да планирате огледи. Всеки, търсил апартамент за покупка или под наем, знае колко трудно може да бъде уговарянето на огледи във време, удобно и за двете страни. По-дългите вечери Ви позволяват спокойно да направите няколко уговорки след работа.
  • През лятото можете много точно да прецените плюсовете и минусите на изложението на имота. Веднага ще усетите дали в него става много топло и съответно дали ще трябва да инвестирате в климатик.
  • В пролетно-летния сезон на дъждовете проблемите с поява на влага и мухъл е много трудно да бъдат прикрити – ако има такива, те ще са видими. Това се отнася с особена сила за апартаменти на последния етаж. Всякакви дефекти по имота, свързани с течове и мухъл ще си проличат – оглеждайте се за тези неща.
  • През лятото редица по-незабележими пропуски, неудобства, некачествено изпълнение и детайли стават видими. През зимата, когато правим огледи след работа и навън е вече тъмно, много подробности могат да останат незабелязани, особено в по-тъмните помещения и на балконите и терасите. Възползвайте се от светлината и огледайте всяко ъгълче.

shaking-hands

  • Администрацията, необходима Ви за изваждане на всички необходими документи за покупко-продажбата, също се възползва от летните отпуски, но пък за сметка на това като цяло е много по-спокойно и нещата стават по-бързо.
  • През пролетно-летния сезон много собственици решават да задвижат продажбата на имота си – това Ви дава по-голям шанс за най-подходящото жилище и по-голям избор.
  • Ако закупите апартамент през лятото, ще можете веднага спокойно да започнете да го ремонтирате. Пред Вас има няколко месеца, които при добра организация ще са достатъчни, за да подготвите новия си дом за нанасяне. Ако е необходимо пренасяне на мебели, то също става много по-лесно и приятно през лятото.
  • Още една важна подробност – ако сте решили да закупите недвижим имот с кредит, то имайте предвид, че със съживяването и раздвижването на пазара на недвижими имоти през пролетта и лятото се раздвижват и промоциите по кредитите.

Заповядайте при нас – ние от Имоти Доверие сме насреща във всеки сезон. При нас ще откриете най-добрите оферти – доверете ни се!

Може да харесате още...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *