Предимствата да закупим обзаведен апартамент

Хората, търсещи да закупят ново жилище, обикновено са изправени пред въпроса дали да се насочат към необзаведен апартамент, който да ремонтират и обзаведат сами, или да изберат готов обзаведен имот. Вторият вариант определено крие редица предимства, макар и цената очаквано да е по-висока. Вижте защо си заслужава да закупите обзаведен новия си дом.

  • Не е нужно да чакате с нанасянето

Това е първо и много основно предимство. Ако сте притиснати от времето, желаете да се нанесете веднага или сезонът е такъв, че не позволява мащабни и тежки ремонти, това е най-разумното решение за Вас. Може да се настаните, дори и да има дребни неща за довършване – със сигурност базовите ремонтни дейности ще са завършени. Имате сигурност и да си направите план, който да не се промени в последния момент заради изненади покрай ремонта – не е тайна за никого, че един ремонт може толкова да се усложни и удължи във времето, че първоначалните ни очаквания изцяло да не се оправдаят.

  • Спестявате си много пари за обзавеждане и необмислени харчове

Освен ако не сте в мебелния бранш или нямате много сериозен опит с минали ремонти, в цялото напрежение не е изключено да допуснете грешки при избора на материали, майстори, мебели. Изкушени от изобилието, се увличаме в скъпи и излишни покупки или липсата на достатъчно знания и опит ни подлъгват. Когато апартаментът ни е готово обзаведен, това не може да се случи.

  • Спестявате си много време 

Само човек, сблъсквал се с основен ремонт на жилище, знае колко бавен и мъчителен може да е този процес. Нищо никога не е така, както сме го планували отначало, даже и нещата да текат гладко. В натовареното ни ежедневие е още по-трудно да намерим достатъчно време да се посветим, а е хубаво всяка една стъпка от дейността да се следи.

  • Спестявате си много усилия и нерви

Нещата, за които трябва да мислите, не са едно и две – подготовката на нов апартамент за нанасяне изисква много усилия и търпение. Помислете дали сте в състояние да ги отдадете и дали притежавате спокойствието да се занимавате. В един обзаведен готов апартамент може би виждате само красивата мебелировка, дизайна и детайлите, но зад тях стоят много много подробности и важни решения, които всъщност са по-ключови за удобното ни и сигурно пребиваване в новия ни дом, отколкото перфектната визия.

  • Някой друг е свършил черната работа

Това е плюс, който може да оцените само ако Ви се е налагало да ремонтирате основно жилището си.

  • Ако нямате ясна визия за дизайна на жилището си, това е най-добрият вариант за Вас

Не всеки има усета на интериорен дизайнер и познанията на специалист в областта – ако сте от този тип хора, няма нищо по-разумно от това да оставите нещата в ръцете на някой, който си разбира от работата.

  • Може да се концентрирате върху детайлите, за които обикновено нямаме сили след дългия ремонт

Познат ли Ви е сценарий, при който след грубия ремонт довършителните дейности се точат с години и апартаментът започва перманентно да изглежда като строителна площадка? Било поради липса на средства, било поради липса на сили и вдъхновение, вечно отлагаме довършването на ремонта. Детайлите са онова, което придава личен стил на дома ни, а често за тях се изчерпват финансите и желанието ни. Ако сте изхарчили бюджета си или са се появили извънредни разходи, не е изключено да попаднете в същата ситуация. Избирайки обзаведен апартамент, инвестирате повече пари първоначално, но след това знаете, че сте приключили веднъж завинаги.

  • Някой вече е свършил нещата, от които не разбирате 

Не си мислете, че ремонтът на един апартамент се състои само в обикаляне по магазини и закупуване на красиви мебели и аксесоари. Това е най-приятната част, но докато се стигне до нея, имате да минете през много много неща. Ако ремонтите не са вашата силна страна, по-добре ги оставете в ръцете на професионалисти.

  • Ако имате лош опит с предишни ремонти или некоректни майстори, обзаведеният имот бързо ще Ви спечели като идея

Спестявате си цялата комуникация с майстори, които често могат да се окажат некоректни, с транспортни и мебелни фирми. Избягвате риска от некоректни поръчки, грешки при измерването, объркване и т.н. Това са много усилия и нерви.

Ние от Имоти Доверие винаги сме насреща да предложим помощ, съвет и да Ви съдействаме при избора на новия Ви дом. При нас са най-добрите оферти – очакваме Ви!

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *