Мащабното преустройство на НДК продължава

Националният дворец на културата отново търпи ремеонти, които, според столичния кмет Йорданка Фандъкова, се очертава да приключат към средата на ноември. Въпреки забавянето на проекта, председателството на България на Съвета на ЕС ще започне в  ремонтирана и модернизирана сграда, а очите на европейските чиновници ще се радват на обновеното пространство около самия Дворец.

Мащабното преустройство на сградата включва модернизиране на осветлението, дигитализация и подобряване на системата за сигурност. Ремонтните работи ще включват зали 4, 6, 7, 8 и 9, както и фасадата, покрива, входовете и заобикалящото сградата външно пространството.

В НДК ще се провеждат по-голямата част от всички срещи, заседания и мероприятия, свързани с председателството на България в Съвета, което превръща мястото в най-големия конгресен център в Югоизточна Европа. За момента, обаче, той е със затворен главен вход и всички желаещи да влезнат в сградата ще трябва да минават през вход А4, който се намира откъм бул. „Витоша“ над Нов театър – НДК между вход А3 и Зала 42.

Други варинати за достъп на посетители са входовете АЗ откъм паркинга, както и А2 откъм бул. „Фридьоф Нансен“ непосредствено до входа на Литературен клуб „Перото“.

Може да харесате още...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *