Осветление според Фън Шуй

Проектирането и осъществяването на осветлението в жилището е едно от най-важните решения за удобен и функционален дом. Китайската философия за хармонизиране Фън Шуй обръща особено внимание на светлината като основен източник на положителна жизнена енергия и като мощно средство за отблъскване на лошия късмет.

Всяка стая си има излъчване и е добре да бъде подредена така, че да се чувствате спокойно и комфортно. Вещите трябва да имат определено място, което да не е в опозиция с енергията на помещението. Светлината сама по себе си се счита за важен Фън Шуй компонент, отнасящ се към елемента Огън, който намира приложение във всяка среда.

Осветителни тела, разположени по ъглите на стаята, ще стимулират енергийния поток и ще създадат спокойна атмосфера. Лампите често се използват като основни лечебни средства във Фън Шуй за коригиране на неравновесията и за активиране и раздвижване на положителната енергията Чи. Основното осветление на жилището може да влияе върху настроението, нагласата и ефективността на обитателите.

В жилището трябва да има много светлина и въздух. Те носят огромна доза енергия Ян. По този начин може да се преодолее отрицателното настроение и негативизма в дома. Ето защо Фън Шуй препоръчва инсталирането на ярки светлини, за да се подобри животът на живущите. Много е важно домът Ви да е добре осветен, както вътре, така и отвън.

Може да харесате още...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *