Куче в апартамента – 5 практически съвета при смяна на жилището

Домашните любимци са част от семейството. Или поне с времето се превръщат в такива. Как да понесат по-добре смяната на жилището и как новите съседи и новият дом да приемат любимеца по-лесно? Ето няколко основни съвета за това.

Пренесете „неговият кът“
Нека неговите одеало, играчки, къщичка бъдат пренесени, не ги заменяйте с нови за новия дом. Така кучето ще приеме по-лесно новообитанието си. Това е много важно за добрата му адаптация.

Подгответе съседите
Още при ремонтите и пренасянето подгответе съседите. Може да водите и кучето при срещите, за да знаят и съседи и любимеца един за друг в аванс. Това би предотвратило евентуални проблеми.

Първите разходки
При първите разходки около новото жилище бъдете по-бавни и позволете на кучето да „изследва“ района, да научи местата си. Огледайте различни маршрути за разходка и ще установите заедно коя е любимата за Вашето куче.

Храната
Възможно е при първите дни след пренасянето апетитът на кучето да е променен – намален или увеличен. Това е нормално, най-вече се дължи на стреса от новата обстановка. Нека това не Ви притеснява – до няколко дена следва да се нормализира.

Повече внимание
В първите дни след пренасянето обръщайте повече внимание на любимеца си, галете го и го разхождайте повече, за да му помогнете да преодолее стреса от новото място по-бързо.

Надяваме се сме полезни!
Можем да помогнем, ако още не сте избрали новия си дом. Обадете ни се още сега!

Може да харесате още...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *