Камината – символ на уюта през зимата

С идването на коледните и новогодишните празници все повече се замисляме за уютните вечери на топло у дома с чаша горещ шоколад, докато седим удобно до камината. Това е един традиционен елемент от домашната обстановка, която обединява цялото семейство през мразовитите зимни дни. В днешно време не се срещат толкова често във домакинството, но си остават най-комфортното място за релаксация.

Ако се замисляте да добавите този елемент в дома си, но не знаете почти нищо за разновидностите и специфичните изисквания за грижа за камината, сега е моментът да научите повече.

  • Камина на дърва

Въпреки че за създаване на уютна атомсфера и естетика няма по-добър вид камина от тази, има няколко недостатъка. Камината на дърва изисква скъпа поддръжка, редовно почистване и не е много ефективна за затопляне на помещението, тъй като голяма част от топлината се губи в комина.

  • Газова камина

Газовата камина е почти перфектен заместител на предходната. Изглежда по подобен начин, но не изисква горене на дърва, следователно е много по-лесна и по-евтина за поддържане. Разполагате и с много повече опции от естетическа гледна точка. Можете да сложите изкуствени дървени трупи вътре в камината или стъклени перли.

  • Електрическа камина

Електрическите камини може да не носят същото чувство на уют като камините на газ или дърва, но модерните технологии са направили тази алтернатива по-модерна от всякога. Вместо истински пламъци, електрическите камини симулират огнена картина на екран, като в същото време осигуряват отопление, което не изисква обезвъздушаване. Този вид камини имат и още много предимства – на достъпни цени са, не изискват много поддръжка, по-безопасни са. Много видове електрически камини имат опцията да се контролира затоплянето и картината на огъня. В допълнение много от тях имат таймери и се изключват автоматично.

За още съвети екипът на Имоти Доверие е винаги на линия! Обадете ни се още сега!

Може да харесате още...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *