Как да полагаме грижи за кожените мебели

Хубавият кожен диван е лукс, но и скъпа придобивка. Колкото и да ни се иска да го имаме цял живот, изхабяването му е неизбежно. Ние от Имоти доверие Ви съветваме как да пазите мебели от такава материя чисти и поддържани.

Необходими материали

  • сапун
  • вода
  • крем за защита на кожена материя
  • мека кърпа
  • алкохол за разтривки
  • памучни тампони

Най-простия начин за поддръжка на кожените дивани и столове е бърсането на прах със суха кърпа от време на време, като веднъж месечно нанасяте и крем за защита на кожата, за да се запази мека. Ето какво е необходимо да направите:

Започнете със сапун и вода
За да се справите с по-леките петна, потопете кърпа в сапунена вода и отстранете петното. Има сапуни, специално предназначени за кожено покритие. По-тъмните петна като мастилото са друга история. За тях ще Ви е необходим памучен тампон, напоен с алкохол за разтривки. Бъдете внимателни – нанесете го директно върху петното, без да оставяте да се разнесе прекалено много.

Подсушавайте добре
Уверете се, че внимателно подсушавате кожата с друга кърпа, която е чиста и суха.

Да избегнем цепнатините

Информирайте се относно качеството на кожата
Мебелировка, боядисана с анилинова боя е такъв вид багрило, което прониква изцяло в материята и цветът е по-траен.

Съобразете се с цялостния дизайн на помещението
В повечето случаи заобикалящата среда може да доведе до цепнатини в кожата – прекалено затоплена стая и никаква влага. Ако поставите дивана точно под климатика, до камината или до радиатора, това ще изсуши кожата. Слънчевата светлина има същия ефект, така че избягвайте да поставяте дивана точно до прозореца.

Домашните любимци
Котките, а и някои кучета, ще използват кожената мебел като много скъпа играчка за острене на нокти, така че е важно да ги научите да стоят по-далеч от дивана.

При по-сериозни вреди се обърнете към специалист
Не рискувайте да съсипете кожената мебел. За големи цепнатини Ви съветваме да се свържете с професионалист, който може да смесва цвят и текстура с нагряване.

Екипът на „Имоти Доверие” е насреща за оферти за имоти и съвети.

Обадете ни се още днес!


Може да харесате още...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *