Какво да знаем, когато търсим щори

Избирате нови щори за дома, но не сте сигурни какво да търсите? Ние, от Имоти Доверие, подбрахме за Вас най-важното, което да знаете.

Взимане на размери

Преди да започнете да измервате, помислете какво предпочитате: щори вътре или извън вдлъбнатината. Във вдлъбнатината е добра опция за прозорци в малки стаи. За по-големи стаи, изберете щори, които стоят извън вдлъбнатината и по този начин блокират повече светлина. Определете и от коя страна ще стои макарата, така че да не е проблем да я достигате.

За щори във вдлъбнатината измерете ширината на вдлъбнатината в най-тясната й точка и височината й. За щори извън вдлъбнатината измерете ширината и добавете 4 см към всяка страна, след което измерете височината и добавете 15 см.

Изберете вида на щорите

  • Щори тип руло – този тип щори се навиват и разпускат с връв. При някои от тях дизайнът от двете страни е различен. Те са подходящи най-вече за неформална обстановка, като домашния офис, например.
  • Римски щори – те придават по формален вид на помещението. Направени са от плат и се управляват с макара. Когато се повдигат, щорите стават на хармоника.
  • Венециански щори – това са щори с решетки от дърво, метал или пластмаса. Те са най-подходящи за баня, тъй като са практични за помещения с високо ниво на влага.
  • Вертикални щори – те са идеални за френски прозорци и често се използват в летни къщи и консерватории. Те висят от релси, които се монтират допълнително, и се отварят настрани.

За още идеи и насоки можете по всяко време да се свържете с екипа на Имоти Доверие.

Обадете ни се още днес!

Може да харесате още...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *