Минимализмът вкъщи

Минимализъм

Какво е минимализъм?
Това е течение в съвременното изкуство, което накратко казано предава идеята за „по-малко е повече“. Той дава приоритет на ефективността.
Поощрява премахването на колкото се може повече „екстри“, защото минимализмът е всичко, което е строго функционално. Няма модерни акценти или столове, твърде неудобни за сядане. Ако няма да използвате нещо и не е абсолютно необходимо – отстранете го.

Как да започнем?
Разгледайте внимателно пространството, което искате да промените. Изучете всеки предмет и помислете имате ли нужда от него. Можете ли да го замените с нещо по-изчистено, а дори и по-функционално? Имате ли излишни украси, които само утежняват визията?

Как реално да бъдем минималистични в обзавеждането?

  1. Мултифункционални мебели – разстягащ се диван, който може да служи и за легло. А ако има свободно пространство в него, където да се складират вещи още по-добре.
  2. Поставете си ограничение от към украси – дори и да не се съобразите напълно с него, акцентите трябва да са в един тон с останалата част от помещението (стил, цветова гама, форми).
  3. Стремете се към по-неутрална цветова гама – тя поддържа пространството чисто, свежо и прави всичко по-спокойно.

Минимализмът може да бъде лесно постигнат, ако се придържаме към основните му елементи. Но красотата му идва от там, че предразполага към креативност и винаги можем да вложим нещо от себе си. Няма шаблон, по който да творим, а просто насоки за подобряване на пространството ни.

Ние, от Имоти Доверие, винаги сме насреща да Ви заредим със свежи идеи и да Ви насочим при избора на апартамент – доверете ни се.

Може да харесате още...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *