Как да съхраним правилно живата коледна елха?

Според статистиката всяка Коледа парите, похарчени за закупуване на живо дръвче възлизат на най-малко два пъти повече от парите за изкуствени дръвчета. В допълнение много хора изхвърлят живото дръвче след празниците. Това вреди изключително много на околната среда и е доста безмислено, затова днес ще Ви разкажем как бихте могли да подходите тази година, когато дръвчето вече няма да Ви е нужно.

Запазете дръвчето свежо през целия декември

Как да направите това? Първото най-важно нещо е да го сложите във вода. Вземете си стойка с вграден резервоар за вода и го проверявайте редовно. Това е живо същество като останалите растения в дома Ви и също се нуждае от известно количество вода, за да е свежо и да можете да му се радвате за по-дълго.

Внимавайте с източниците, излъчващи топлина и светлина

Директната слънчева светлина или отоплителни тела могат много бързо да изсушат дръвчето, затова го дръжте далеч от всичко това. Не увеличавайте ненужно отоплението докрай и не оставяйте запалена лампа там, където няма никого. Така ще спестите и от сметките за ток и отопление.

Какво да правим след празниците?

Както вече споменахме, вредим както на природата, така и на нас самите, изхвърляйки коледното дръвче след празниците. Поначало бихте могли да закупите дръвче направо в саксията и после да го посадите някъде. Можете да дарите дървесината на някоя мебелна фабрика. Важното е да намерите начин дръвчето отново да бъде полезно по някакъв начин, а не просто да го захвърлите.

Коледните празници са все по-наблизо и вече сме наистина развълнувани да се съберем на топло и уютно заедно със семействата си всички у дома. 🙂

Може да харесате още...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *