Организация в дома по време на локдаун

Въпреки че последните новини обявяващи оставането вкъщи на децата, затварянето на заведения, молове и фитнеси, отменянето на събития, не е нещо ново за нас, то може да ни се отрази негативно. Последните месеци се чувствахме по-свободно и предоставените ни разнообразия бяха значително повече, което прави сегашните условия сравнително по-трудни. Със завръщането на децата отново у дома е повече от важно да разграничим пространствата и да предоставим на всекиго мястото, от което би се нуждаел. Изминалата година беше трудна и несигурна и не всеки успя да организира дома си спрямо тези нови нужди, но както изглежда тези условия ще се задържат. Затова е важно да организираме дома си спрямо новите нужди и ежедневие.

Място за учене

Организация в дома по време на локдаун 1
Източник: pexels.com

Важно е да се ограничи място за децата или за самите нас, ако учим, което да е посветено на продуктивността и вниманието, които се изискват. Дали ще е маса или бюро, няма значение, стига да е удобно и да е ясно, че в определен интервал то се използва за това. Така можем да подредим нужните си вещи и да бъдат по-съсредоточени без различни разсейващи фактори. Хубаво е пространството да е изчистено от ненужни предмети, за да може да останем продуктивни, макар и у дома.

Място за работа

Организация в дома по време на локдаун 2
Източник: pexels.com

То до голяма степен се препокрива с качествата на мястото за учене. Отново е важно да определите мястото, на което ще сте и в часовете, в които го използвате за работа, да не го използвате за друго. Иначе така бихте нарушили рутината си, което може да има негативни последици върху продуктивността Ви. Наредете всичко нужно около себе си, за да не се разпростирате из целят си дом. Така ще бъдете по-съсредоточени и спокойни, заради подредената атмосфера около Вас.

Място на релакс

Организация в дома по време на локдаун 3
Източник: pexels.com

По-важно от всякога е сега да разполагаме с място у дома, на което да прекарваме пълноценно свободното си време. Това място може да използваме за занимания, с които да релаксираме. То може да е на терасата ни, на дивана или на фотьойл, предназначен предимно за почивка и наслада от свободното време.

Място за тренировка

Организация в дома по време на локдаун 4
Източник: pexels.com

Ако сме свикнали да бъдем активни, то затварянето на фитнесите може да ни се отразило демотивиращо и негативно. Парковете все още  са на наше разположение, но можем да се възползваме и пространството у дома, за да се поддържаме в добро физическо и психическо здраве. Мястото за тренировка не е нужно да бъде специално обозначено. Истината е, че не се нуждаем от твърде много пространство, за тренировка у дома. Затова можем просто да набележим определено място от някоя от стаите си.

За това как да работим от дома си по-ефективно може да прочетете тук. Екипът на Имоти Доверие е винаги на линия за въпроси относно Вашето жилище!

Може да харесате още...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *