Защо у дома е винаги прашно?

Прах – един от дразнителите у дома, от които е най-трудно да се отървем. Толкова очевиден, не може да се прикрие, винаги се усеща, а не можем да го премахнем завинаги. Особено не помага, и когато сме алергични и победата над него е още по-важна. Ето няколко от основните причини, поради които се сблъсквате с дребния дразнител у дома.

Държите прозорците постоянно отворени

Защо у дома е винаги прашно? 1
Източник: unsplash.com

Освен свежия въздух, другото което приветстваме у дома, когато разтворим прозорците ни са безброй фини частици от външната среда. Не можем да се преборим с тях, повечето са дело на природата, други са от замърсяването на въздуха, но много от тях полепват по мебелите ни и сформират прах. Особено, ако наблизо има строеж или ремонт, то количеството им е двойно. Комарниците и пердетата могат да помогнат до определена степен да блокират нахлуването им.

Синтетични материи

Защо у дома е винаги прашно? 2
Източник: pexels.com

Синтетичната материя по диван, столове, както и килимите ни успяват да задържат много повече прах и дребни частици, отколкото гладките повърхности като дърво, като рафтове, плотове или бюра. Затова е хубаво понякога да почиствате с прахосмукачка тези места с подобна материя.

Ремонт

Защо у дома е винаги прашно? 3
Източник: unsplash.com

Както казахме по-горе строежите и ремонтите отвън увеличават значително праха у дома. Същото се отнася, и ако самите Вие сте ремонтирали скоро – то тогава би Ви отнело повече време да се отървете от натрупването на прах. Ако съседи ремонтират също е възможно при вас да се пренасят дребните частици

Климатик

Защо у дома е винаги прашно? 4
Източник: unsplash.com

Климатици има в почти всеки дом, но малко от нас знаят как да полагат нужните грижи за него. Важно е филтърът вътре да бъде старателно почистван сравнително често, защото иначе се задръства, намалява способността на климатика да върши работата си добре и внася огромно количество прах в стаята.

Почиствате без препарат

Защо у дома е винаги прашно? 5
Източник: unsplash.com

Важно е, когато се борим с почистването на прах да използваме съответен препарат за това, съобразен с дразнителя и повърхността, която ще почистваме. В никакъв случай не се препоръчва почистването напрах без препарата, тъй като прахта не може да полепне по средството, с което чистите и така се получава единствено допълнително разнасяне из дома, като му помагане да попада и на още повече места.

Повече за това как да чистим прахта по ефективен начин прочетете в статията ни. Екипът на Имоти Доверие е винаги на разположение при нужда от помощ при търсене на ново жилище. Свържете се с нас още днес!

Може да харесате още...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *