Есенна украса у дома

Есента вече чука на вратата ни и е време да я пуснем и в домовете ни. За да се подготвим за предстоящите мрачни и дъждовни дни, то е просто задължително да внесем допълнително уют в домовете ни. Всеки сезон има своето собствено очарование, затова не трябва да пренебрегваме и това на есента – пъстрите дървета, топлите цветове, уюта и спокойствието, които изпитваме, когато в един есенен дъждовен ден сме сгушени в одеяло с книга и топла напитка в ръка. Ние сме насреща с няколко предложения за украса, с които ще внесете топло есенно настроение у дома и то по много лесен и креативен начин.

Есенен венец

Споменаваме венец, а още не е Коледа? Коледният празник не е единствената причина, поради която да окачите венец на вратата си. Венците винаги внасят празнично настроение, независимо кой сезон е. Затова не ограничавайте креативността си и си изберете красив венец от есенни листа и шишарки, който да краси дома Ви и да Ви носи радост и уют. А защо дори не опитате да си направите един сами? Това би било чудесно занимание, с което да разпуснете след дълъг работен ден, а също и начин да се позабавлявате заедно със семейството.

Есенна украса у дома 1
Източник: unsplash.com

Ароматерапия у дома

Спомняте ли си, че преди известно време Ви запознахме с ползите от ароматерапията? Е, сега отново Ви напомняме, че арома дифузерът би бил чудесно допълнение към есенното настроение, а защо не и съм украсата? Има безбройно много красиво изработени дифузери, които са съобразени с всеки стил и обзавеждане. За нотка на есенно настроение може да изберете такъв, който е с външност, имитираща дърво и така да добавите интересен елемент в обзавеждането. Това е инвестиция, която ще Ви съпроводи през всички сезони и ще бъде завършващият елемент във Вашия дом – не само визуално, но и за цялостната атмосферата.

Есенна украса у дома 2
Източник: unsplash.com

Поканете есента на масата

Семейните вечери са едно от най-ценното време в нашето ежедневие. Колкото и много работа да имаме, то на вечеря се събира цялото семейство и има възможност да прекара качествено време заедно, като то е незаменимо. Есенната тематика може да намери място и на Вашата трапеза и то не само под формата на вкусни есенни ястия и десерти. Заложете на покривка, която е издържана в ярък есенен цвят, купете си нов комплект за хранене, който има златни акценти, добавете свещник на масата за допълнително топлина и уют, а защо и не сложите няколко декоративни шишарки на масата? Развихрете креативността и избягайте от ежедневието с няколко есенни акцента.

Есенна украса у дома 3
Източник: pexels.com

Добавете мекота

Дали става въпрос за възглавници или одеяла, то няма нищо по-приятно от това да се сгушите в есенната вечер в нещо пухкаво и да се насладите на чаша вино, книга или хубав филм. Затова и всичко пухкаво и меко е задължително за есенния сезон. Изберете възглавници в есенни тонове, купете нов спален комплект издържан в тези цветове, сложете одеяла из къщата – всичко, което ще внесе допълнително уют. Предимството на този тип украса е, че не е само красива, но и функционална.

Есенна украса у дома 4
Източник: unsplash.com

Есенни аксесоари за дома

Дали нямате нужда от нова ваза, където да сложите красиви есенни цветя или да заложите на красива аранжировка от изкуствени? Нека тази ваза е в жълти или оранжеви тонове, за да добави есенен цвят в дома Ви. Можете да заложите и на ярки свещници с ароматни свещи, които отново ще внесат цветен акцент, а и приятна и ароматна атмосфера. Всички малки аксесоари в дома Ви могат да бъдат подменени с такива в есенни цветове и в края на сезона отново да ги размените, като пазите въпросните за следващата есен. Сложете изкуствени шишарки около вазата с красиви есенни цветя, защо е да не закачите гирлянд от есенни цветя някъде или просто да го поставите като интересен акцент на холната маса? Вариантите са много – развихрете смело въображението си!

Есенна украса у дома 5
Източник: unsplash.com

Още идеи можете да прочете тук:

Как да подготвим дома си за есента

Как да подготвим дома си за предстоящата есен?

Ние от Имоти Доверие сме винаги насреща при нужда от вдъхновение, съвет или консултация. Ще се радваме да обсъдим с Вас Вашите идеи и проекти. Свържете се с нас!

Може да харесате още...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *