Градината като място за игра – сбъдната детска мечта

Децата вече са в лятна ваканция и ние все се чудим как да забавляваме неуморните малчугани. Не е хубаво да ги държим затворени вкъщи, но и се притесняваме да ги пуснем да играят навън. Ако и Вие се чудите как да осигурите на детето си множество интересни занимания, които да са и безопасни, то ние сме насреща с решението. Ако имате градина, която използвате само вечер, то може да се замислите за обособяването на детски кът в нея. Доказано е, че прекарването на време сред природата в игри действа много добре на децата. Затова детският кът в градината е чудесната комбинация между безопасност и забавление. Ето и как да осъществите тази идея.

Правилната настилка

За разлика от нас, децата никога не ги е страх от падане и нараняване, но подобни премеждия ни образуват голям стрес. За да сме спокойни ние самите, а и за да не спираме малчуганите от щурите им игри, то е редно да изберем подходящата настилка. Най-добрите в случая са каучуковите плочки и изкуствената трева –  и двете са меки, и дори при падане, децата няма да се наранят сериозно. Ако дворът ви е циментиран, то можете да обособите пространство за детския кът, където да поставите каучукови плочки – така то ще бъде по-безопасно. Ако пък не харесвате външния вид на каучуковите плочки, изкуствената трева е правилният за Вас избор. Тя дава илюзията за истинска трева, но е много по-мека и безопасна за децата. Изкуствената трева лесно се почиства с препарати, а допълнителен плюс е, че дори при дъжд децата могат да продължат да играят, защото няма да се изцапат с кал.

Градината като място за игра – сбъдната детска мечта 1
Източник: domigradina.com

Оптимизиране на пространството

Ако имате голям двор, то може би това няма да Ви заинтересува. Но за тези от Вас, които разполагате с малък такъв, но бихте искали малчуганите Ви да прекарват повече, имаме идея и за Вас! Един от начините да увеличите пространството е да използвате вертикалното такова. Защо да не боядисате оградата с черна боя, където децата да могат да рисуват? Или пък да поставите различни игри като дартс и др. Може да намерите място, където да закачите люлка или хамак. А ако и това не е за Вас, то една сгъваема масичка със сгъваеми столове ще свърши чудесна работа. Там детето Ви, заедно с приятели, ще може да рисува, да играе бордни игри или пък да си правят чаено парти. Друг начин да увеличите пространството за игра е да използвате временни конструкции. Палатки или батути за скачане са подходящи, зощото след това може да приберете за съхранение, когато не се използват.

Градината като място за игра – сбъдната детска мечта 2
Източник: pinterest.com

Къщичка убежище

И ние като малки сме си мечтали, а ако сме били късметлии, сме имали красива къщичка на дървото или пък в градината. Тя е много съкровена за всяко дете. Както за нас, така и за децата е важно да имат свое собствено пространство, където да прекарват времето си. Често подобни къщички се превръщат в тайните бърлоги на децата, където те развихрят въображението си, играят с приятели, четат книжки и извършват още много други забави дейности. Ако сте сръчни и имате опит в строителството, то можете сами да построите къщичката. Ако не, то потърсете помощта на професионалист, който ще гарантира качество и безопасност на изпълнението. Има и множество къщички, които можете да закупите и сглобите сами. След това обзаведете с меки одеяла и възглавници, рафтчета за книги, игри и други принадлежности и детето Ви ще има мечтана къщичка!

Градината като място за игра – сбъдната детска мечта 3
Източник: pinterest.com

Сходни теми можете да прочетет тук:

5 начина да забавляваме децата у дома по време на ваканцията

Парти на терасата – обещано забавление в няколко стъпки

Ние от Имоти Доверие Ви пожелаваме щастливо лято! Екипът ни винаги е насреща при търсенето на нов дом или при нужда от съвети и консултация. Очакваме Ви!

Може да харесате още...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *