Нов дом за Коледа

Прекрасно е да се нанасяте в нов дом. Целия аромат на ново, всичко, което тепърва ще създадете в този дом, спомени, преживявания и всякакви емоции тепърва ви предстои. Всичко става много по-истинско когато това ново начало за вас започва по време на коледните празници. В този дом вие ще украсите първата си коледна елха, без да трябва да чакате цяла година това да се случи. Това ще е вашия специален символ и знак за просперитет напред в живота ви. Традиция, която може да остане с времето и дори и след няколко поколения вашите наследници да украсяват тази елха, в този дом, точно по времето, в което вие за първи път сте им показали как се прави това.

Нов дом за Коледа - 1
Източник: freepik.com

Разполагането на коледни светлини и украси в новия дом може да бъде символ на светлината и радостта, която новият дом дава на семейството. Те представляват идеята за уют и топлина в новото пространство. Те представляват и светлината, която носи това начало за вас. Осветяват пътя ви за предстоящата година, в която и вие ще сте нови, защото с новия дом идват и нови преживявания.

Провеждането на първата коледна вечеря в новия дом е символ на обединението на семейството и започването на нови традиции в този дом. Това може да включва специални ястия и обреди. Обреди, защото това вече е вашият дом, в него ще отгледате децата си и вие ще изберет дали ще предадете традициите за коледните ястия и празници от вашите предци или ще създадете свои собствени обреди. Коледните венци, поставени на вратата на новия дом, са символ на гостоприемство и добре дошли на всички гости, които тепърва ще прекрачат прага на новия ви дом. Те предоставят топъл и уютен вид на входа.

Нов дом за Коледа - 2
Източник: freepik.com

Разбира се след цярата подготовка идва ред и за първия коледен подарък отворен в новия дом. Това ще е един силно емоционален момент както за вас така и за вашето семейство, който завинаги ще остане в родовата памет, като начало на нещо ново. Често той е подарък -реликва, на нещо старо, което може да служи като благословия за новия дом и неговите обитатели. Разбира се, че трябва да има благословия, по ваш си начин, както разбирате благодловията, за да може след нея да ви стане леко на душата и да знаете, чу в този дом ще се чувствате сигурни и защитени завинаги, вие и вашето семейство.

Не е задължително, но в новия дом обикновенно има и цветя, символ на обновлението и природата, която се преражда всяка година. Вие сами ще решите дали е добре за вас да отглеждате цветя или домашни любимци, защото във вашия нов дом вие сте господар. Покриването на новия дом с топли и уютни материи, като плетени възглавници и одеала, може да бъде символ на топлината и уюта, които семейството желае да създаде в новото пространство и ще се случи в пълен синхрон с тихичко валящия сняг навън. Коледните празници предоставят чудесна възможност да се създаде символика и традиции около новия дом. Тези символи служат като знак на ново начало и добавят специално значение към коледните празници в новото пространство.

Нов дом за Коледа - 3
Източник: freepik.com

Разбира се, не можем да пропуснем и меката топлина на огъня от вашата камина в новия ви дом. Несравним уют, топлина и нежния звук на пукащото дърво ще ви накарат наистина да се почувствате у дома. Поставете коледни украси, свещи или декорации около камината. Създайте ваши лични коледни украси. Било то коледен венец, плетени панделки, гирлянди или семейна коледна картичка, на която да напишете датата на първата ви коледа в новия ви дом, то този предмет ще остане завинаги във вашия дом и дори един ден да е скрит от очите ви, като го намерите ще стопли сърцето ви с един мил спомен. Разполагането на специални символи и традиции в новия дом по време на Коледа може да създаде уникална и паметна атмосфера.

Започнете традиция, в която всяка година записвате някакво специално събитие или благословия, свързани с новия дом, в специална Коледна книга. Това може да бъде нещо, за което сте благодарни или някаква цел, която искате да постигнете в следващата година.

Организирайте „търсене на съкровище“ за децата в новия дом, като криете малки коледни подаръци в различни части от къщата. Използвайте коледни рамки или украси, които включват семейни снимки или спомени от новия дом, за да напомните на семейството колко специален и значим е този период. Спомнете си, че коледните символи са подвластни на вашата креативност и предпочитания. Създайте традиции, които отразяват уникалността и значението на вашия нов дом.

Честити празници и успешно създаване на чудесна атмосфера в новия ви дом! <3

Ако имате нужда от съвет за закупуване или продаване на дом, екипът на Имоти Доверие е винаги насреща за Вас! Свържете се с нас още сега! 

Може да харесате още...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *