Новата мода на малките жилища

sofa34Темата за големите и малките жилища е вечно в обсега на дискусиите.  Голямо срещу малко, просторно срещу тясно. Но, когато се намеси модата, везните определено се накланят към по-малкия по квадратура имот. Тенденцията за мини домовете важи както при къщите, така и при апартаментите.

Голяма къща – големи грижи

По статистически данни 76 % от американците живеят от заплата до заплата, обслужвайки с 1/3 или даже с ½ от доходите си ипотеката и битовите разходи по дом, средно от 250 кв.м., пише Daily Mail.

Доскоро се смяташе, че американското семейство непременно живее в огромно жилище, с 4 спални, 4 бани, кухня, трапезария и всекидневна, сутерен и два гаража. Но, огромният дом върви с огромна ипотеката. Трябва да се има предвид и негативното въздействие, което големите къщи оказват на околната среда. Затова днес в САЩ почти като мода се налага Tiny House Movement – Движение за малките къщи.

Малка къща – голяма заплата

За да излязат от този омагьосан кръг, все повече американци се интересуват от алтернативен модел за живот, в много по-скромни условия, запазвайки минимума битови удобства. Привържениците на Tiny House Movement живеят в домове от 9 до 40 кв.м. Хората с радост преосмислят нуждите си и намаляват размерите на своите жилище като скъсват веригите на зависимостта от излишните квадратни метри. Това редуцира и грижите, свързани с разходите по сградата.

Таргет групи

Няколко строителни компании и фирми за недвижими имоти работят с този тип жилища. Сътрудниците на една от тях обикалят страната, изнасяйки семинари за предимствата от малкото жилище и как хората сами могат да си построят малък дом. Друга компания строи подобни къщи по индивидуални проекти на клиентите. Кои са ползвателите на новите жилища: така нареченото Интернет поколението Y – родените през 80-те и 90-те години; младоженци, които не искат следващите 30 години да плащат ипотека и пенсионери, които искат да живеят просто и безгрижно. Други поръчват такива мини къщи за задния си двор – за да живеят в тях техните пораснали деца-студенти или обратното – за възрастните си родители.

Стилно мини

Малка къща не значи разнебитена колиба. Мини домовете могат да бъдат оформени много стилно, по последна мода на интериорния дизайн. Те са оборудвани с всичко необходимо за комфортен живот – душ, тоалетна, кухня и удобна спалня.

Неспасяемите пътешественици си поръчват такава къща на колела и всеки месец може да живеят в различен град или село.

В Имоти Доверие имаме голямо разнообразие от всякакви жилища и сме готови да ги обсъдим с Вас. Ако Вие търсите сега Вашия нов дом, обадете ни се: 02- 421-84-01 и на: 0886/929664 – Мобилтел, 0896/621468 – Глобул, 0879/542266 – Виваком.

 

 

Може да харесате още...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *