Метрото затваря части от бул. “България” до 2018 година

metr2От днес, 9 март 2016, заради строежа на новия трети метро лъч  се затварят части от столичния бул. “България”. Промените ще бъдат в сила до 31 март 2018 г. и със сигурност ще причинят неудобство на живеещите в кварталите на София, които се засягат (Красно село, Борово, Хиподрума, Гоце Делчев, Бели Брези). За сметка на това след две години там транспортът значително ще се облекчи. Ето и промените:

1.  Забранява се влизането на пътни превозни средства по дясната лента и локалното платно на бул. “България” между бул. “Акад. Ив. Е. Гешов” и пл. “Ручей” . Движението ще се извършва в две пътни ленти в посочените участъци.

2. Тролейбусите № 2 и № 9 ще се движат по променен маршрут . В посока ж.к. “Борово” линии 2 и 9 ще се движат от бул. “Акад. Ив. Е. Гешов” по ул. “Григор Начевич”, ул “Отечество”, ул. “Кюстендил” и по маршрутите си. В посока центъра тролеите 2 и 9 ще се движат от ул. “Кюстендил”, по ул. “Отечество”, ул. “Григор Начевич” (пресичане на бул. “Акад. Ив. Е. Гешов” по новоизградена пътна връзка през зелената площ), бул. “Акад. Ив. Е. Гешов” и по маршрутите си.

3. Закрива се спирка с код 0275 “Бул. Акад. Иван Е. Гешов” по маршрута на автобусни линии 64, 102 и 204 след кръстовището на бул. “България” с бул. “Акад. Ив. Е. Гешов” в посока бул. “Гоце Делчев”.

4. Измества се трамвайната спирка “Бул. Акад. Ив. Гешов” с код 0271 на бул. “България” в посока бул. “Гоце Делчев” преди кръстовището с бул. “Акад. Ив. Е. Гешов”.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *