През юни започва реконструкцията на ул. „Граф Игнатиев“

graf-ignatiev

Това лято в столицата се поставя началото на мащабен ремонт, който ще превърне една от най-централните софийски улици – „Граф Игнатиев“, в пешеходна зона.

Предвижда се цялостна подмяна на настилката, както и на много остарялата канализация, която не е ремонтирана от десетилетия, ново осветление, озеленителни проекти.

Трамвайната линия ще бъде запазена, с обновени релси, но спирките ще бъдат изместени.

Според плануваните ремонти книжният пазар на площад „Славейков“ ще се реконструира сериозно, като настилката там също ще бъде подменена. Щандовете за продажба на книги няма да се премахнат напълно, но е предвидено пазарът да претърпи някои сериозни промени. Той ще стане покрит и общата площ, на която ще могат да се разполагат търговците, ще се намали. Най-вероятно те ще могат да предлагат стоката си само през уикенда. Докато траят ремонтните дейности пазарът ще бъде изцяло изместен – къде все още не е ясно.

Промени ще претърпи и зеленчуковият пазар, който също неизменно е част от визията на Граф Игнатиев. Той няма да изчезне, но местоположението му ще бъде преместено. Сергиите ще бъдат покрити и е възможно също да са отворени само в петък, събота и неделя.

Други централни столични райони, които ще бъдат сериозно трансформирани, са Народното събрание и „Александър Невски“.

Обновяването на централна част на столицата ще струва около 46 млн. лева. По-голямата част от тях са средства, отпуснати от Европейския съюз, а около 3 млн. лв. дава Столична община.

Цялостната реконструкция би трябвало да бъде приключена към края на 2017 г. или началото на 2018г.

Може да харесате още...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *