Какво трябва да присъства в модерната кухня? – втора част

Както вече коментирахме в първа част на тази тема, кухнята е мястото, където прекарваме значително много време. Затова и това пространство трябва да отговаря на нуждите ни, да бъде удобно, практично, но същевременно стилно и подредено. За щастие в днешни дни има безкрайно много средства и принадлежности за организация на всички пространства у дома, затова всеки от нас може да избере стила и вида, които най-много му прилягат. Днес Ви представяме още няколко неща, които трябва да присъстват в модерната кухня.

Плот

В първа част обсъдихме видовете повърхност и текстура на плота, но не споменахме важността на самия плот. Това е пространството, на което да готвим, творим, правим бърза закуска или разтоварваме покупките от магазина, преди да ги наредим в хладилника. Плотът е огромно улеснение и удобство за всеки. Когато готвенето се случва в близост до печката и мивката, то всичко е много по-организирано и удобно, и не се изисква излишно пренасяне на продуктите ни, както би било например, ако готвим на отделна маса. Има много разновидности плотове – отделен, тип „остров”, по продължение на мивката , което е по-класическо, тип „бар”, който може да ни спести пространство.

Какво трябва да присъства в модерната кухня? – втора част 1
Източник: unsplash.com

Осветление

Хубавото осветление е от голяма важност, за да гарантираме удобството си. Освен класическия полилей или лампа, можем да добавим лед ленти или допълнително осветление под рафтовете и шкафовете, което да хвърля светлина върху плота. Също така, ако плотът ни е тип „остров”, то може да се сдобием с допълнителна лампа над него.

Какво трябва да присъства в модерната кухня? – втора част 2
Източник: pexels.com

Акцент на стената

Под акцент може да се разбира някаква шарка, която да служи за украса или освежаване на пространството и стените. Това може да бъде не само част от интериора, но и да бъде много функционално и полезно. Ако този акцент бъде от малки или големи плочки (според вкуса и предпочитанията на всеки отделен човек) или пластмасово пано, можем да предпазим стените си. Полезно е, ако стената около печката или около мивката са покрити по някакъв начин. Така ги предпазваме от петна от мазнина, мокрене или каквото и да е изцапване – когато са покрити с нещо подобно, то можем лесно да изчистим повърхността.

Какво трябва да присъства в модерната кухня? – втора част 3
Източник: pexels.com

Можете да прочетете още:

Какво трябва да присъства в модерната кухня? – първа част

Кухнята – сърцето на всеки дом! 5 съвета за повече уют при готвенето

Ние от Имоти Доверие с радост сме на Ваше разположение, ако все още сте в търсене на Вашия нов дом или имате нужда от съвет. Очакваме Ви!

Може да харесате още...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *