Фън Шуй за кухнята

Както вече коментирахме в предишната ни публикация, според Фън Шуй естествената светлина и свежият въздух са задължителни компомненти за всяка стая.

Това се отнася с пълна сила и за кухнята, като мястото, в което се приготвя всичката храна и се събира семейството. Човек не бива да влага лоша енергия независимо от това, какво прави – още повече докато готви. Също така трябва да се поддържа порядък и чистота.

Печката трябва да бъде обърната към центъра на жилището и винаги да е в изрядно състояние, защото тя символизира домашното огнище и благосъстоянието на живущите в него. Не трябва да е срещу врата или хладилник.

Ако жилището е на два етажа, не бива да има тоалетна над кухнята, защото това би попречило на разбирателството между обитателите му. Изключително благоприятно е в кухнята да има поне едно огледало – това ще допринесе за изобилието в дома.

Масата за хранене също е много важна част. Тя трябва да е стабилна и устойчива, за да могат да са такива и отношенията между хората, които се хранят на нея. Също така, е добре да е изградена от естествен материал, за предпочитане дърво, но в никакъв случай стъкло. То ще предизвика крехкост и преходност в отношенията. Ножовете, както и всякакви остри, режещи принадлежности е по-добре да не се „набиват на очи“, а да бъдат позиционирани в някой ъгъл или прибрани в шкафа.

Относно разцветката на помещението – Фън Шуй също има определени изисквания. Най-подходящите са светлите и топли цветове – жълто, оранжево, червено, а ако кухнята има нужда от балансиране на енергиите – белият цвят е решението.

Може да харесате още...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *