Движението в София по време на Европредседателството

По време на българското Европредседателство е много по-удобно да се придвижваш с градски транспорт, отколкото с кола. Макар и там да се срещат проблеми и затруднения и далеч да не е така комфортно, на шофьорите ще им е доста по-трудно да преминават по 12 ключови улици в центъра на София. Тяхното затваряне вече стартира, а паркирането там е огромна трудност, на моменти и невъзможно.

Работещите в района на НДК търсят всякакви алтернативни паркинги. Живеещите в района, които имат 12-месечни стикери за локално паркиране, ще трябва да търсят свободни места по съседни и по-отдалечени улици.

Поетапно за времето на преминаване съответно ще има постове на пътна полиция на всяко по-важно кръстовище по маршрута и когато съответно даденият кортеж тръгне да се придвижва и започне своето движение, ще се спира поетапно движението спрямо движението на кортежа.

Заради строителството на метрото в центъра на София има ограничения в движението и на булевард „Патриарх Евтимий“, транспортния тунел под Националния дворец на културата и района.

Може да харесате още...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *