От 1 февруари започва плащането за данък сгради 2016

 

appartment1

В общините вече може да се заплащат годишните данък “сгради” и “такса битови отпадъци”, макар официалния старт на кампанията да е 1 февруари 2016 г.  За първи път данъчните съобщения от общината ще пристигат на хартия и с QR код, който ще води до сайта на общината – sofia.bg, където можете да направите справка за дължимата сума.

Ако платите цялата сума до 30 април, ще получите 5 % отстъпка. В случай, че изберете да плащате на вноски – данъкът за недвижими имоти се разделя на три периода – срокът за първия е 30 юни, за втория – 31 октомври.

Сроковете за плащане на “такса битови отпадъци” са същите като на данък сгради.

Данъците можете  да платите в общината или на специализираните каси, на които се извършват плащания за битови сметки и др. , като те работят с над  100 общини в цялата страна.  Ако вземете ПИН код от НАП, можете да влезете в сайта на общината и да платите онлайн.

Имайте предвид, че при продажба на имот, ще Ви трябва декларация за платени данъци, а ако сте на мястото на купувача, трябва да изискате такъв документ. Още полезни съвети за продажба прочетете ТУК.

По всички въпроси, свързани с недвижими имоти, за актуални оферти в София и околните села, разчитайте на професионалистите от Имоти Доверие. Потърсете ни на тел. 02/4928535 или ни пишете на info@imotidoverie.com .

 

 

You may also like...

2 Responses

  1. Росен says:

    Актуализирайте и посочвайте вярна информация за Местните данъци и такси за съответната година.Данък смет няма, а е таса битови отпадъзци.Сроковете за плащане на ТБО също са като Данък сгради, а не посочените.
    Не подвеждайте хората, а проверявайте информацията преди да япубликувате!

    • Имоти Доверие says:

      Благодарим Ви за коментара. Информацията в текста е прецизирана.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *