Съдомиялна машина – необходима ли ни е?

Ако досега не сте разполагали с удобството на съдомиялната машина, Ви представяме няколко причини да се сдобиете с ново попълнение в кухнята.

Освен, че е удобство, съдомиялната машина спестява и повече вода. Това може би на пръв поглед не е вярно, но всъщност новите модели използват много по-малко количество вода, отколкото при миенето на ръка. Това е така, защото при производството на нови съдомиялни машини се налага нов стандарт за възможно по-малко харчене на вода при едно измиване. С пестенето на водата правим важна стъпка в опазването на природата, а заедно с това пестим и пари. Разбира се, за максимално пестене на водата не бива да изплакваме допълнително на ръка съдовете, преди да ги пуснем в машината, защото така хабим още повече вода. Повечето нови модели могат да се справят с много замърсените съдове. Достатъчно е само да изхвърлите на боклука остатъците от храна. И ако все още не сте сигурни дали инвестицията е добра, помислете над това: водата трябва да е гореща 60 до 62.7 градуса, за да са съдовете наистина дезинфекцирани. Ръцете Ви просто не могат да издържат на тази температура. Затова можете да оставите тази работа на съдомиялна машина.

А ето и как да поддържате съдомиялната машина в безупречен вид:

  1. Почистете тръбата за отводняване: Махнете долната решетка. Почистете тръбата от всякакви замърсявания и остатъци от храна, заседнали вътре. Това ще подобри дренажа, увеличи ефективността на почистване и ще предпази машината от евентуални повреди.
  2. Сложете оцет: Трябва съдомиялната машина да е празна за целта. Сложете чаша бял оцет в безопасен съд на горната решетка на машината . Пуснете я на оборот с гореща вода. Това ще измие натрупалата се мръсотия, както и неприятните миризми.
  3. Изплакване с готварска сода: Разпръснете една чаша готварска сода по дъното. Пуснете на кратка програма гореща вода. Това допълнително ще освежи въздуха в съдомиялната

Ние, от Имоти Доверие, сме винаги готови да помогнем с избора на ново жилище. Не се колебайте – обадете ни се още днес!

Може да харесате още...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *