4 грешки, които правим при поправка на водопровода

Когато сами се заемем със задачата да поправяме проблемите по водопровода, има няколко грешки, които можем да допуснем от незнание, но може да ни излязат доста скъпо. Ето кои са те и как да ги избегнем.

1. Използваме химически препарат за почистване на канала

Течният препарат за почистване е очевидният избор за много хора. Но ако го използвате често, тръбите ще започнат да ръждясват и да протичат. Има много начини да почистите, без да разпространявате вредни за здравето химикали по водопровода в дома Ви.

Алтернативните средства включват:

  • Спирала за отпушване на канали: Това е инструмент, с който се работи ръчно. Почиства повечето запушвания без нужда от водопроводчик или препарати.
  • Естествени продукти: За запушен канал поръсете с готварска сода, след което сипете оцет и оставете сместа да престои няколко часа. Накрая пуснете гореща вода, за да изплакнете.

Ако тези два варианта не работят, се обадете на водопроводчик, който ще може да отпуши каналите, без да използва груби химикали, които разрушават водопровода.

2. Забравяме да спрем водата

Това трябва задължително да се прави винаги когато има проблеми с водата, които трябва да поправим. Ако не спрем водата преди да започнем да работим по отстраняването на проблема, това може да доведе до протичане на тръбите, дребно наводнение в дома или дори по-сериозна повреда. Опознайте спецификата на водопровода в дома Ви, преди да правите каквото и да било по него.

3. Свързваме галванизирана тръба с медна

Когато галванизирана тръба и медна тръба се свържат заедно, резултатът е корозия. Много хора не са наясно с това последствие и поправят галванизирана тръба с медна. Това е възможно да се направи само ако е наличен специален вид съединител – диелектричен съюз. Този инструмент е предназначен за съединяване на два различни вида тръби, като не позволява да се докоснат една с друга.

4. Експериментираме, без да имаме нужните компетенции

Понякога рискуваме да поемем предизвикателства с водопровода, без да имаме нужния лиценз или застраховка (която повечето професионалисти могат да осигурят). Професионалистите са специално обучени така, че да знаят абсолютно всичко за дренажа и екипировката. Опитът и експертизата, които натрупват, осигуряват качеството на услугата, която извършват и безопасността на дома Ви.

Когато поемете сами инициативата, рискувате сериозно да повредите жилището си. Ако настоявате да поправите сами повредата, най-малкото се консултирайте със специалист, за да имате възможно най-ясна представа до колко изпълнението на задачата ще е по силите Ви.

За още полезни съвети можете по всяко време да се свържете с екипа на Имоти Доверие.

Обадете ни се още днес!

Може да харесате още...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *