Огледалото и неговия двойствен живот в дома ни

Проведени изследвания посочват, че се оглеждаме в огледало средно по 5 пъти на ден, три от които в собсвения ни дом. Огледалото е един от най-необходимите интериорни детайли в дома не само заради практическото си приложение, но и нещо повече – то управлява пространството в къщи. Ето защо е важно да знаем къде е подходящо да се позиционира то в зависимост от интериорния дизайн.

Огледалце, огледалце на стената…
Огледалата са известни с това, че в малки пространства изглеждат и се чувстват по-големи. В малки претоварени стаи монтирането на голямо огледало създава илюзията за пространство и намалява усещането за хаос. В помещенията без прозорци, огледалата също са ефективни в създаването на проветриво усещане, без да се налага да се поставя прозорец. Съшото важи и за домове, в които трябва да се направи оптическа връзка между едно или няколко помещения.

За огледалните мебели…
Огледалните мебели са едновременно практични и визуално привлекателни. Огледалата, които са позиционирани върху или са внедрени в скринове и шкафове създават илюзията, че обзавеждането е плаващо или изчезва. Античното огледално с чекмеджета и бюра стои най-добре близо до стена, като едновременно разширява пространството допълнително.

Когато картините в дома омръзнат, огледалата идват!
Често когато едно пано стане част от интериорния дизайн в дома, колкото и да е привлекателно и естетически красиво, след време губи чара си и се слива с еднотипната обстановка. Ето защо ако желаете свежа промяна, просто сложете огледало там, където има динамичност- така картината никога няма да омръзне! Все пак огледалото е празно платно на изкуството, върху което може да се „рисува“ всеки ден различна картина.

Огледалото според Фън Шуй
В практиката на фън шуй огледалото е мощен помощник, използването на който може да изпълни дома ни с положителна енергия и да подобри общата атмосфера. Майсторите на фън шуй са сигурни, че обикновеното огледало може да промени живота на домашните обитатели към по-добро или по-лошо. Огледалата подаряват на хората недостигащото пространство, отразяват отрицателното въздействие на острите ъгли. Подобрявайки циркулацията на енергия, създават визуално правилно разположение на вратите и прозорците. Според Фън Шуй ако огледалото е разположено неправилно, то върху семейството ще се посипят несполуки и болести.

Ние от Имоти Доверие предлагаме актуални оферти за имоти и съвети за обзавеждане! Свържете се с нас!

Вижте още: Хармонична спалня според Фън Шуй

Може да харесате още...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *