Кои са най-скъпите имоти в света?

На този въпрос все още нямаме конкретни отговори. В сферата на луксозните имоти доста жилища се продават без да са обявявани на пазара, така че голяма част от тях не са били включени в класацията, тъй като няма официално потвърждение.

В нея са включени обаче и точно такива няколко имота, за които от Forbes са получили потвърждение от надежден източник. Ето някои от тях.

Two Carlton House Terrace, St James’s, Лондон

Кои са най-скъпите имоти в света? 1
Photo credit: https://stjameslondon.co.uk/

Този имот се намира в близост до Бъкингамския дворец и е построен през далечната 1833 г. Днес много голяма част от сградата е офис, с изключение на таванския етаж, на който се разполагат два апартамента. Имотът се с обща площ от 2 450 кв.м., а продажбената му цена е 75 млн. паунда (124.33 млн. долара) за 125 г.

Palais Venitien, Кан, Франция
Това имение с 13 спални се намира на хълм над Кан и предлага гледка към Алпите и Средиземно море. Приземният етаж на имението се състои от входна зала, три стаи за приеми и пет спални с бани. Основната спалня се намира на втория етаж на имота и включва две спални, две бани и отделна всекидневна.

Десетте най-скъпи жилища в света 2
Photo credit: http://luxurywishline.com/

В къщата има още шест спални (всяка с баня). Вилата на пазача има още пет спални. Имотът разполага още с изба, кухня, подземен паркинг, открит и закрит басейн. Площта на имота е 2 150 кв. м, а продажната цена – 124.6 млн. Долара.

Beverly House, Бевърли Хилс, Калифорния
Имението е на площ от 6 500 кв.м, а продажната му цена възлиза на 135 млн.долара. Имотът е бил собственост на медийния магнат Уилям Рандолф Хърст и Мариън Дейвис.
Огромното имение разполага с основни спални, отделно място за живеене на персонала, няколко къщи за гости, два кино салона, библиотека с ръчно изработени дървени елементи, нощен клуб, спа, тенис корт с осветление и гараж за осем автомобила.

Десетте най-скъпи жилища в света 3
Photo credit: https://robbreport.com/

Замъкът Allaman, Аламан, Швейцария

Десетте най-скъпи жилища в света 4
Photo credit: https://www.wallstreetluxury.com/

Замъкът разполага с 60 стаи и е разположен на близо 82 акра. Намира се в селцето Аламан (много близо до Женева). Имотът е простоен през 13-ти век, но е реставриран от настоящия собственик и в момента разполага с най-иновативни технологии. Замъкът се продава с лозя и гора около 5 000 дървета, някои от които са на 500 години. Стойността му се равнява на 131.5 млн.долара.

Вижте още: Десетте най-скъпи жилища в света

Ние, от Имоти Доверие, не предлагаме тези световноизвестни луксозни имота, но предлагаме най-подходящите за Вас жилища! Свържете се с екипа ни!

Може да харесате още...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *