5 суеверия при преместване в нов дом

Важните житейски събития като преместването в нов дом неминуемо вървят с някои суеверия и вярвания, свързани с надеждата за съпътстващото щастие и светло бъдеще. Всяка култура е изградила различни по вид традиции и вярвания. Подбрахме за Вас няколко от тях – вижте ги тук.

Не взимайте старата метла в новия дом

В Америка се предполага, че ако си отнесете метлата от предишния дом в новия, ще занесете негативната енергия на новото място.

Входната врата

Традиция на ирландците е първият път, когато излязат от новия дом, да излязат през същата врата, през която са влезли за добър късмет. След първото излизане, вече спокойно можете да влизате и излизате през който и да е вход.

Мляко и ориз

Индийците вярват, че за дълъг и щастлив живот и чистота у дома, трябва да оставят врящата тенджера с мляко и ориз да прелее. Друга тяхна традиция е да вкарат крава в новия дом и да сложат гирлянд от цветя около врата й – една идея по-трудно от ориза и млякото от логистична гледна точка 🙂

Звънец

Тибетците вярват, че звукът от звънец във всяка стая в новия дом помага за изчистването на старото, умиращо чи (животворната енергия).

Предпазване от светкавици

Скандинавско суеверие е, че поставянето на жълъд на перваза на прозореца ще предпази дома от светкавици. И до днес в магазините може да намерите шнурове за щори, на края на които има декоративен жълъд.

Суеверията и традициите на различните култури, свързани с нов дом, са се формирали през вековете с надеждата за по-добър старт. В наши дни е достатъчно само да се доверите на професионалисти с дългогодишен опит, за да изберете мечтания дом. Ние, от Имоти Доверие, сме на линия да помогнем да го направите. Обадете ни се още днес!

Може да харесате още...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *