Няколко полезни метода да преобразим терасата си

Със затоплянето на времето, идването на пролетта и преобладаващите слънчеви дни, всички осъзнаваме колко важна и ценна всъщност се явява терасата ни. Особено със събитията от последната година, които ни принудиха да седим предимно вкъщи, балконът беше истински спасител за разнообразяване и наслаждаване на свежия въздух и слънчевите лъчи. затова ви представяме няколко начина, по които да превърнете терасата си в едно уютно и удобно пространство, където да са наслаждавате на сутрешното кафе или дори да използвате за работа.

Удобно място за сядане

Няколко полезни метода да преобразим терасата си 1
Източник: pixabay.com

Важно е да имате удобно място за сядане, за да прекарвате спокойно, колкото време желаете там. Това може да се осъществи с най-различни мебели – дървени пейки, тип сандък за съхранение, което се явява особено полезно, ако терасата е малка, плетени столове и или пейка, които освен удобни са и изключително красиви и придават земен, уютен вид на пространството или метални, дървени столове и пейки – изборът е напълно ваш.  Ако искате да стане още по-удобно и да засилите уюта то поставете малки възглавници, които да омекотяват сядането и да придават цвят и красота, както и меки одеяла за по-студените дни.

Масичка и растения

Няколко полезни метода да преобразим терасата си 2
Източник: pixabay.com

Масичката е почти задължителна, тъй като представлява голямо удобство, независимо за какво използвате пространството. В зависимост от терасата ви и предпочитанията ви тя може да бъде различна на големина. За разнообразие може да я покривате с различни видове покривки. Растенията са неизменна част от един балкон. Несъмнено помагат за уюта и внасят красота и цвят. Може да ги наредите по масичката, около местата за сядане или на отделни поставки наоколо – така терасата ви ще се изпълни с живот.

Покривало за визуална защита

Няколко полезни метода да преобразим терасата си 3
Източник: pixabay.com

Този тип платнища станаха все по-популярни и има защо. Представляват големи парчета от различен плат или материал, които се поставят върху парапета ви, така че погледнато отвън блокира видимостта та балкона. По този начин създават усещане за уют, а различните шарки и теми допринасят за красотата. Най-често се използват за парапети, които не са плътна стена, а са стил „решетка”. Също така спомагат и за блокирането на силен вятър, тъй като служат като преграда и намаляват възможността на  силните струи да нахлуят при вас.

Осветление и декорации

Няколко полезни метода да преобразим терасата си 4
Източник: pixabay.com

Пространството е напълно ваше, затова е полезно да си гарантирате възможността да го използвате, когато пожелаете. Чрез декоративни лампички или градински фенери това става възможно и позволява на кътчето да бъде използвано и вечер без неудобства. Не на последно място по важност са и декорациите. Украсете терасата си по свой вкус, внесете цвят и уют и се наслаждавайте на обновеното си пространство.

Повече съвети за вашата тераса може да прочетете и тук , а екипът на Имоти Доверие остава винаги насреща при организирането на Вашия дом. Свържете се с нас!

Може да харесате още...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *