Приликите между нова къща и нова любов

flowers1Всяко ново нещо, което идва в живота е двойнствена емоция – радост и безпокойство едновременно. Тревогата идва от непознатото, което изисква време да се адаптираме към него. Така е и с новия апартамент или новата къща. Обаче един път, щом свикнем с новия дом, започваме да го обичаме с всичките му особености, дори с недостатъците му. Тези мисли вълнуват и героинята на книгата „Човек на име Уве“:

„Да обикнеш някого, е като да се преместиш в къща  казваше Соня.  Първоначално се влюбваш във всичко ново, всяка сутрин се удивляваш, че нещата са твои, сякаш се страхуваш, че някои неочаквано ще се втурне вътре и ще обясни каква ужасна грешка е uve1станала, че няма начин да живееш на това прекрасно място. С течение на годините стените се зацапват, дървото се напуква, вече обичаш къщата не толкова заради съвършенството й, а заради недостатъците. Вече познаваш всички кътчета и ъгълчета. Знаеш коя от дъските поддава, когато стъпиш върху нея, как да отвориш вратата на гардероба, без да скърца. Това са малките тайни, които превръщат дома ти в истински дом.“

стр. 269, „Човек на име Уве“ от Фредерик Бакман, Сиела, 2015

Освен този цитат, книгата е интересна с цялата си история. Така че, може да я наредим в списъка с книги за дома, подходящи и за подарък за новодомци.

Романът разказва с ирония и сарказъм за мъж на име Уве, който умее да майстори и поправя всичко в къщата си и даже помага на съседите си, които са много по-млади от него и не умеят такива неща. Вече никой не може да поправя нищо.  Уве се изживява и като „шеф“ на квартала, като домоуправител, като рано всяка сутрин прави обиколка на района, за да провери дали всичко е наред, следи дали се спазват разпоредбите за паркиране, забрана на движението на автомобили и велосипеди из улиците, наред ли е всичко с разделното събиране на боклука.

А Вие мислите ли за нов дом – апартамент или къща? В базата на Имоти Доверие разполагаме с разнообразни оферти. На линия сме за срещи и консултации: 02/4928535

Може да харесате още...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *