Библиотеката у дома. Какво да изберем?

Нямо по-хубав месец от месец май за темите свързани с книгите. В разгара на май, месецът със светли празници свързани с нашата култура и писменост ще споделим с Вас някои идеи за организиране на книгите у дома. Независимо дали четем много или малко и какъв набор от книги имаме вкъщи, то хубавото им излагане и подреждане е приятно за всеки.

Няколко неща, които е хубаво да съобразим при избора на организация и самото им подреждане  е да на първо място къде да ги поставим. Когато избираме рафтове или библиотеки  – да сме сигурни, че ще издържат теглото на книгите.  Да изберем място, на което можем да ги изложим и да изглежда красиво, но също така да са и достъпни, за да можем и да ги четем, а да не са само за украса.

Класическа библиотека

Най-сигурният избор, на който можем да заложим е класическа секция с рафтове, по които да наредим колекцията си от книги. Те са изключително удобни и практични, обикновено са достатъчно големи, в зависимост от това каква изберем, и може да побере дори и по-големите колекции. А ако нямаме достатъчно книги, с които да запълним пространството, винаги може да подредим украси или други предмети, които имаме нужда да организираме.

Библиотеката у дома. Какво да изберем? 1
Източник: unsplash.com

Те могат да бъдат високи или ниски само с няколко рафта – изборът зависи от пространството, с което разполагаме.

Библиотеката у дома. Какво да изберем? 2
Източник: unsplash.com

Ако помещението го позволява може да се заложи и на подобен стил, който покрива и ъглите. Изключително стилен и практичен, като усвоява цялото пространство.

Библиотеката у дома. Какво да изберем? 3
Източник: pexels.com

Рафтове

Можем да заложим и единствено на рафтове. Те са приятно допълнение към декора, изключително практични и лесно украсяват и запълват празните стени.

Библиотеката у дома. Какво да изберем? 4
Източник: unsplash.com

Масичката в хола

Можем да използваме конкретни книги като украса, като ги поставим на масичката в хола или в друго помещение. Можем да ги наредим една върху друга, върху поднос, покривка или просто върху масата. За този тип подредба и украса обикновено се използват не твърде дебели книги, с твърди корици и лесно съдържание. Книги с цитати или изображения, които наши гости или ние самите можем да прелистваме със следобедния чай или кафе.

Библиотеката у дома. Какво да изберем? 5
Източник: pexels.com

Подредба

Библиотеката у дома. Какво да изберем? 6
Източник: pexels.com

В зависимост от желанията можем да подредим книгите по различни начини. По класическия  – със заглавието навън, или пък с лицевата част навън. А възможно е дори и с листовете навън – придава еднаквост и естетичност и изчиства пространството.

Библиотеката у дома. Какво да изберем? 7
Източник: pexels.com

Екипът на Имоти Доверие е винаги на разположение при търсенето на Вашия нов дом. Потърсете ни!

Може да харесате още...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *