Какво трябва да присъства в модерната кухня? – първа част

Кухнята е място, в което прекарваме значително много време – в готвене, творене, а често там се намира и масата, на която се храним. Важно е кухнята да ни кара да се чувстваме добре – да бъде приятна на външен вид, да не ни отблъсква, а да ни привлича на прекарваме време там. Но освен красотата й, тя трябва да бъде и функционална – да е разпределена според нуждите ни, да има достатъчно шкафове  според желанията ни, да ни бъде удобна и лесна за ползване. Затова днес ще Ви представим няколко идеи за това как да изглежда модерната кухня и какво да съдържа тя.

Шкафове, вратички, плотове

Хубавото на мебелите в днешно време е, че има голямо изобилие от избори. Можем да съчетаем всичко посочено да е в една цветова гама, в един цвят дори, в една и съща текстура, а можем и да комбинираме. В модерните, съвременни кухни обикновено можем да видим стандартни и не толкова „смели” цветове, защото това ги прави стилни. Матово или лъскаво черно, тъмно зелено, тъмно синьо, бяло, сиво – всички тези цветове с различен завършек (матов, лъскав, релефен) правят кухнята да изглежда стилна, модерна и професионална. Изборът зависи от самите Вас и предпочитанията Ви.  Важно е да вземем под внимание колко лесно или трудно текстурата на шкафовете и плота ще се почистват и лесно ли ще се захабяват.

Какво трябва да присъства в модерната кухня? – първа част 1
Източник: pexels.com

Изцяло плочки?

Главно в кухните хората залагат на под от плочки, което има своите предимства – по-лесно се почиства, изглежда по-чисто и свежо, но не на всеки му харесва да стъпва по плочки, докато твори из кухнята. Това може да се реши със стилен килим например или просто да заложите на паркет или друг вид подова настилка, която отговаря на предпочитанията Ви.

Какво трябва да присъства в модерната кухня? – първа част 2
Източник: unsplash.com

Уреди и мебели

У нас е прието пералнята да се намира в кухнята, но на много хора това не им харесва. Ако и Вие сте така, но нямате друг шанс да я преместите, то можете да я скриете с вратичка на шкаф и да я маскирате по някакъв начин. мебелите и уредите е хубаво цветово да си съответстват, това ще направи пространството по-стилно. Важно за всяка кухня е да има абсорбатор, който също можем да съчетаем по цвят, благодарение на големия избор на пазара. Съдомиялната машина  вече присъства в много от домовете на хората – тя не е задължителна, удобна е в зависимост от нуждите Ви, но определено би била голямо улеснение и допълнение към модерната кухня.

Какво трябва да присъства в модерната кухня? – първа част 3
Източник: pexels.com

Допълнения

Тук приспадат декорациите, кутиите за организация и цялостния вид и удобство на пространството. Картини, платове, различни фигурки или декорации, светлини ще превърнат модерната кухня в част от дома. Удобството също може да бъде стилно, като заложим на органайзери и други подобни средства, които да отговарят на цветовете и стила на мебелите и цялостният дух на пространството ни. Важно е също така да имаме контакт или разклонител на удобно за нас място, за да използваме лесно уредите си.

Какво трябва да присъства в модерната кухня? – първа част4
Източник: unsplash.com

Екипът на Имоти Доверие е винаги на среща при търсенето на нов дом или при нужда от съвети и консултация. Свържете се с нас още днес!

Може да харесате още...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *