Как да подготвим дома ни за Баба Марта?

Честита баба Марта! Ето, че баба Марта почука на вратата ни и следва да я поканим у дома. Както розовото масло, така и мартеницата е един от традиционните символи на България. Тя е символът на настъпващата пролет и от много далечни времена в първия ден на месец март всички връзваме на близки и приятели мартеница, за да им носи здраве, късмет и дълголетие. Традицията повелява да вържем мартеничка дори и на домашните любимци и тези в двора на село, за да могат и те да бъдат здрави. Всеки си пожелава тези хубави неща – здраве, късмет, щастие. Затова е редно да внесем празничния и весел дух на баба Марта и у дома! Как да го направите? Ето и нашите идеи.

Голяма мартеница за входната врата

Както окачаме коледни и сезонни венци на входната врата, така можем да окачим и входната врата с една хубава мартеница. Може да откриете по-големи мартеници както по магазините, така и онлайн. А защо дори да не отделите малко от свободното си време и сами да направите тази голяма мартеница? Лесно е – трябва ви бяла и червена прежда, ножица и много настроение! В интернет има освен статии, така и много клипчета, които може да следвате за инструкции и сами да изработите вашата мартеница! Така не само ще предизвикате себе си да опитате нещо ново, но може да го превърнете и в семейно забавление, а защо не и в семейно състезание? Който направи най-хубавата мартеничка, печели шоколад или така исканата нова играчка. Така не само ще внесете настроение у дома, но и ще украсите дома си подобаващо, като ще го орисате със здраве и благополучие.

Бяла и червена цветова гама у дома

Ако голямата мартеница за входна врата не е за вас, но все пак искате да почетете празника подобаващо, то внасянето на червената и бяла цветова гама е подходяща алтернатива! Както и всеки друг път, така и този, възглавниците в червено и бяло ще ви свършат работа. Те са бърз и лесен начин, по който да внесете настроението на празника у дома. Може да поставите вази с цветя в тези два цвята едни до други, като така не само ще внесете пролетно, но и свежо и приятно усещане за ново начало. Друга по-смела алтернатива е внасянето на духа на Баба Марта на трапезата. Това може да направите, като използвате комплект от чинии и чаши в бяло и червено. Ако нямате такъв, то лесно можете да си направите сами. Използвайте бели чинии или чаши, като аранжирате с червени салфетки и покривка.

Свеж букет цветя

Красивият букет цветя е задължителен, когато става въпрос за приветстване на здравето, благосъстоянието и щастието! За да чества и самия празник, е редно да го аранжирате с бели и червени цветя. Защо не бели и червени лалета? А ако комбинацията ще ви дойде леко натрапчиво, може да заложите на два букета – един само с бели цветя и един само с червени. А ако отглеждате растения, това е повод да добавите още едно към колекцията ви в подходящата цветова гама. Изборът е ваш! Но напомняне от нас – всеки се радва на цветя, така че ако имате възможността да имате такива вкъщи – възползвайте се!

Как да подготвим дома ни за Баба Марта? 1
Източник: freepik.com

Съберете се заедно

Макар и да не е семеен празник, то няма нищо по-хубаво от това да се съберете близки и приятели и да си размените мартенички, пожелавайки си здраве и благоденствие. В забързаното ни ежедневие е важно да използваме дори и тези малки поводи и да ги отбележим заедно с хубава компания и вкусна храна. Поканете приятели на следобеден чай или пък на лека вечеря. Така ще прекарате един много хубав 1-ви март. Разбира се, може да го отпразнувате семейно с малка домашно направена или поръчана торта. Възползвайте се от тези малки моменти заедно в уюта на вашия дом!

Как да подготвим дома ни за Баба Марта? 2
Източник: pexels.com

Ние от Имоти Доверие ви пожелаваме крепко здраве и усмивки! Ако имате нужда от консултация, ние винаги сме насреща! Свържете се с нас още сега!

Източник на заглавно изображение: travelinbulgaria.eu

Може да харесате още...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *