Бар у дома – стил и изисканост

Барът у дома е нещо, което всеки възрастен трябва да има в дома си. Дори ако не сте почитатели на алкохола, винаги ще имате питие под ръка, което да предложите на гостите. А ако това не са достатъчни причини – домашният бар може да добави много интересен и неочакван елемент към дизайна на пространството. Как да се сдобиете с бар в домашни условия? Ето няколко лесни стъпки.

Разположение

Разположението на бара Ви трябва да е внимателно обмислено. Хубаво е той да е наблизо до мястото, където каните гости. Ако организирате събирания предимно в хола, то барът следва да бъде разположен там. Това практично, но и много стилно решение – със сигурност ще получите множество комплименти за домашния Ви бар. Ако пък разполагате с отделно пространство, което служи като гостна, то може да помислите дали имате място да вграден истински бар. Независимо от мястото, с което разполагате, ние имаме идея за всички – от малко до големи пространства!

Бар у дома - стил и изисканост 1
Източник: foter.com

Бар количка

Не можем да отречем, че бар количката е супер модерна и веднага привлича погледа – трудно е да не се забележи, а и внася много стил и шик в пространството. Бар количката е изключително подходяща за малки пространства, така че може да я разположите в хола, в кухнята или в гостната. А най-хубавото? Тя се мести, така че може да я излагате на показ пред приятели, а когато не Ви е необходима да я прибирате. Бар количката е и чудесен вариант, тъй като и приятелите Ви също могат да си забъркват коктейли на нея. Само внимавайте да я аранжирате добре – не я претрупвайте с ненужни неща.

Бар у дома - стил и изисканост 2
Източник: saltandwind.com

Бар върху шкаф

Може да звучи странно, но можете да преобразите всеки шкаф в бар у дома, като просто поставите поднос отгоре. След това аранжирайте с бутилки, гарафи и чаши и съхранявайте основните инструменти за коктейли в едно от чекмеджетата. Този вариант е подходящ, ако имате повече пространство на разположение, тъй като все пак Ви трябва шкаф с по-голяма повърхност. Ако той има вратички, вместо чекмеджета – още по-добре! Така изцяло може да изложите цялата си колекция от алкохол в различните шкафчета. Украсете с лампички и малки декоративни елементи, за да обособите ясно мястото и vola!

Бар у дома - стил и изисканост 4
Източник: wayfair.com

Вграден бар у дома

Вграденият бар у дома е за истински ценители на алкохола и тези, които често организират приятелски събирания. Имате нужда от барплот, мивка, няколко бар стола и оборудване, като чаши и нужните за коктейли инструменти. Този бар ще се превърне в центъра на всяко събиране, а и е един чудесен повод да се захванете с едно нови хоби – барманство! То всъщност е цяло изкуство, по което бързо ще се запалите и ще искате често да се упражнявате.

Бар у дома - стил и изисканост 4
Източник: www.houzz.com

Нужното оборудване за бар у дома

Ако искате не просто да сервирате алкохол, а истински коктейли, то ще трябва да се оборудвате с нужното. В началото ще Ви трябват основните инструменти – шейкър мерителна чашка, коктейлна лъжица, подложка за бар и други. Има множество комплекти, които може да си закупите отвсякъде – изисква се само желание! А ако не знаете рецепти за коктейли – интернет или някоя книга ще бъдат Ваши верни помощници!

Сходни теми можете да откриете тук:

Игрална стая в Холивудски стил

Парти на терасата – обещано забавление в няколко стъпки

Какво чакате? Време е да отворите своя бар у дома! За още идеи или при нужда от консултация ние от Имоти Доверие ще се радваме да Ви съдействаме! Обадете ни се още сега!

Може да харесате още...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *