Как да предпазим градинските мебели?

Както пазим колата си в гараж, за да я защитим, същото отношение трябва да имаме и към мебелите за открито. Ако се стараем да ги пазим, то те ще запазят своята стойност и дълголетие. Тъй като външното обзавеждане понякога може да струва толкова, колкото и вътрешното, е важно да вземете предвид материалите и поддръжката, необходими за максимизиране на Вашата инвестиция. Затова не забравяйте да разгледате ръководството за употреба за конкретни инструкции за грижа и най-добри практики за външните мебели, които сте закупили. А ние ще Ви споделим няколко съвета за устойчиви на атмосферни влияния външни мебели.

Не пренебрегвайте качеството

Знаем, че когато става въпрос за външно обзавеждане, то можем да говорим за големи суми. Но трябва да имате предвид, че при градинското или външно обзавеждане не бива да се прави компромис с качеството. Макар и сумата да Ви се струва голяма за момента, не забравяйте, че правите инвестиция. Когато не правите компромис с качеството на материалите, ще можете да използвате външните мебели повече от един или два сезона. Качествените материали и платове се повреждат по-трудно, по-устойчиви са на метеорологическите условия и няма да избелеят след едносезонна употреба.

Как да предпазим градинските мебели? 1
Източник: unsplash.com

Заложете на навес или пергола

Навесът и перголата са чудесни решения, които ще Ви помогнат да запазите мебелите навън в добро състояние за дълго време. Те ще предотвратят обезцветяването и изкривяването на материала. Макар че външните мебели са проектирани да издържат на множество метеорологически условия, те не бива да се излагат на пряка слънчева светлина за продължителен период от време. Както ние имаме нужда от чадър през най-горещите часове на лятото, така трябва да предпазим и градинските мебели. Ако инвестицията в навес е извън бюджета Ви, то може да помислите как да озелените повече пространството. Високите растения биха могли да създадат сенчести пространства, където да поставите мебелите.

Как да предпазим градинските мебели? 2
Източник: unsplash.com

Защитете мебелите от дъжд

Дори и да инвестирате във висококачествени материали и материи за Вашите външни мебели, това не означава, че те няма да бъдат повлияни от излагането на дъжд. Случва се понякога мебелите да се намокрят, така е, но се старайте да ги прибирате, когато имате възможност. Когато наближава буря, подредете столовете в ъгъла и ги покрийте добре с покривало. Ако имате мебели, които се местят по-трудно, то отново ги покрийте с покривало, което е завързано здраво. За да избегнете повреда на краката на мебелите, може да заложите на силиконови или гумени подложки, или пък на капачета за крака.

Съхранение на възглавници

Независимо дали става въпрос за възглавниците на канапетата или декоративни такива, трябва да имате предвид, че колкото и издръжлива да е материята им, тя все пак е склонна към избеляване, мухъл и други подобни неприятни явления. Повечето мебели са проектирани така, че възглавниците им да могат да се свалят и прибират, когато не се използват. За да запазите хубавия им външен вид за най-дълго време, то е редно да обособите място, където да ги прибирате, когато не се използват.

Как да предпазим градинските мебели? 3
Източник: unsplash.com

Погрижете се за покривалата на мебелите

Не се заблуждавайте – когато сложите покривало върху мебелите, това не означава, че работата Ви е приключила. Напротив – тези покривала също имат нужда от поддръжка, иначе няма да защитават добре мебелите. Горещата сапунена вода и голяма четка или гъба ще Ви свършат добра работа, за да премахнете мръсотията от тях. След това се погрижете за калъфките на мебелите – изперете ги отново на ръка или в пералня. Задължително обаче следвайте инструкциите за пране! Така ще гарантирате дълготраен хубав външен вид!

Как да предпазим градинските мебели? 4
Източник: unsplash.com

Сходни теми можете да откриете тук:

Как да превърнем двора в място за отдих?

Градината като място за игра – сбъдната детска мечта

За още съвети или при нужда от консултация ние от Имоти Доверие ще се радваме да Ви съдействаме! Обадете ни се още сега!

Може да харесате още...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *