Есенни дейности за цялото семейство в уюта на дома

Есента вече чука на вратата ни и макар и да не сме напълно подготвени за студените дни и дъжда, то дори и този сезон има своя чар. А кой е най-добрият начин да се забавлявате през есента? Да прекарате време у дома със семейството, разбира се! Няма нищо по-хубаво от това да си останем на топло и да се насладим на компанията на нашите любими хора. А ако се чудите какво да правите, то ние сме насреща с няколко идеи.

Филмов маратон

Макар и очевадна дейност, то със сигурност не бива да бъде пренебрегвана! Понякога тези обикновени неща ни носят най-голямо удоволствие! Набавете си меки одеяла и възглавници, направете си горещ шоколад, изпукайте пуканки и изберете любим филм или сериал за цялото семейство. Ако желаете да разнообразите преживяването, то си направете форт! Холът бързо може да се превърне във форт с помощта на няколко одеяла и възглавници – така ще вкарате един интересен елемент в така познатата активност. Помолете децата да съставят списък от филми/сериали, които искат да гледате, пускайте лаптопа или телевизора, а ние Ви пожелаваме приятно гледане! И не забравяйте – сезонът предразполага и към някои по-страховити филми – не се страхувайте от тях, а експериментирайте!

Есенни дейности за цялото семейство в уюта на дома 1

Изпечете тиквен пай

Тиквеният пай е задължителен десерт във всеки дом по време на есенния сезон! А защо да не превърнете приготвянето му в забавно занимание за цялото семейство? Така не само ще прекарате време заедно, но и ще се сдобиете с вкусен десерт за по-късно! Рецептите са много и лесни – трябва само да отделите малко време, за да си набавите нужните продукти и да намерите подходящата рецепта. Не се тревожете и за чистенето после – децата могат да помагат и в това начинание, просто трябва да им покажете забавната му страна!

Есенни дейности за цялото семейство в уюта на дома 2
Източник: unsplash.com

Направете си тиквени фенери

Тиквените фенери или издълбаването на тиква е едно изключително творческо и увлекателно семейно занимание, което е задължително за предстоящата есен. Понякога може да предизвика малко повече нацапване, но нека мисълта за последващото чистене да не Ви спира от инициирането на тази активност. Ако имате деца, то идеята със сигурност ще им се хареса, а ако живеете само с партньора Ви, то това занимание също ще ви разведри  и ще вкара повече разнообразие в един обикновен следобед след работен ден. Когато става въпрос за издълбаване на тиква, то няма правилен подход – може да заложите на страшен външен вид, или пък на нещо весело и глуповато. А ако искате нещо съвсем нетипично – предлагаме да издълбаете цветя или други игриви аранжировки. Когато сте готови, ги сложете на видимо място – спомен за забавния момент, както и чудесна есенна украса за дома!

Есенни дейности за цялото семейство в уюта на дома 3
Източник: unsplash.com

Направете си сезонна напитка

Какъв по-добър начин да прекарате есенните и дъждовни следобеди от това да седнете на топло с чаша есенна напитка в ръка?! Може да заложите на класиката като горещия шоколад или пък да се развихрите повече с домашно приготвено лате с тиква и канела. Можете да намерите множество рецепти за вдъхновени от есента напитки в интернет. А защо дори да не намерите есенни рецепти за коктейли и да си направите вечер с тематични есенни коктейли? Така ще разнообразите времето вкъщи по интересен, но и много вкусен начин!

Есенни дейности за цялото семейство в уюта на дома 4
Източник: unsplash.com

Сходни теми можете да откриете тук:

Есенна украса у дома

Как да подготвим дома си за есента

Ние от Имоти Доверие сме винаги насреща при нужда от вдъхновение, съвет или консултация. Ще се радваме да обсъдим с Вас Вашите идеи и проекти. Свържете се с нас!

Може да харесате още...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *