Коледната маса – как да я украсим?

Коледните празници и вълнения винаги биват съпроводени с много вкусна храна и прекрасно прекарано време покрай коледната трапеза. Малки и големи винаги очакват с нетърпение коледните гозби на баба и се опитват да си откраднат по една хапка, докато подреждат масата. Но освен прекрасната храна, за една истински празнична коледна трапеза, следва да сте изпълнили още едно условие – да сте направили коледна подредба и украса за коледната трапеза! Независимо дали ще празнувате в малък и по-интимен кръг или ще правите по-голямо тържество, следва да пренесете коледното настроение и на самата трапеза. Как да го направите? Ние сме насреща с няколко идеи.

Изберете блясъка

Ако сте поканили много гости, които искате да впечатлите със своята изисканост, то Ви препоръчваме да заложите на бляскавата подредба на коледната трапеза. Тя всъщност се постига доста лесно. Първо имате нужда от един цвят, който да изберете за основен. Той трябва да бъде съобразен и с цвета на стаята, в която помещавате вечерята. Зеленото и неговите прекрасни гами, съчетани със златни акценти, са една прекрасна комбинация, на която да заложите. Това, от което имате нужда, е красива покривка в богат тъмнозелен цвят и платнени салфетки в красив по-светлозелен нюанс. Контрастирайте със златно, за да придадете усещането за лукс и блясък. Може да заложите на изцяло златни прибори за хранене или пък на чаши и чинии с позлатени ръбчета. Разгледайте в интернет за различни начини за сгъване на платнените салфетки и експериментирайте. Ако масата е достатъчно голяма и е безопасно, може да поставите златни свещници за финален акцент.

Заложете на традиционното

Ако сте предвидили семейна вечеря в по-скромен кръг, то имаме идея и за Вас! При такива вечери искате да се насладите на семейния уют и щастие, затова и е най-добре да заложите на традиционните коледни цветове. Изберете тъмнозелено и красиво богато червено, като вкарате малки елементи с тези цветове на коледната трапеза. Може да заложите на червени платнени салфетки, а зеленият акцент да бъде добавен с красиви изкуствени клонки, които да сложите като акцент в сгънатите салфетки. Друга идея би била да изберете покривка с шарки в тези цветове, а чиниите, чашите и приборите да бъдат издържани по-семпло. Начините са много – потърсете вдъхновение в интернет или от различи каталози и със сигурност ще намерите този, който е най-подходящ за Вас!

За почитателите на минимализма

Знаем, че някои от Вас не са почитатели на традиционната коледна украса, затова и бихте желали да заложите на нещо по-изчистено за Вашата коледна трапеза. Не се тревожете, ние сме насреща с идея и за Вас! Бялата гама с малки сребърни акценти би била перфектна за Вас! Препоръчваме Ви да заложите на тъмносребриста покривка, за да избегнете лесното зацапване. Покривката може да е от по-тежка и плътна материя, а дори и с орнаментика, за да добави интересен елемент в украсата. Заложете на изчистен бял порцелан със сребърни ръбове. Салфетките е хубаво отново да са платнени, но с различаваща се материя от тази на покривката – такава, която ще създаде контраст. Може да заложите на светлия сребрист оттенък или цвят, за да избегнете минимализма да се превърне в скучна коледна аранжировка. За да добавите интересен и стилен елемент, може да заложите на гирлянд от побелели елхови клонки, който е увит с лампички в златист цвят. Ако желаете да сте по-автентични, може да изберете запалени свещи в свещници, които да разположите около гирлянда.

Още коледно вдъхновение можете да откриете тук:

Как да прекараме уютно семейно време у дома по Коледа?

5 коледни песни за коледно настроение у дома

Ние от Имоти Доверие Ви пожелаваме много уют и топлина през идващите коледни празници! При нужда от съвет или консултация ние винаги сме насреща. А ако обмисляте преместване в нов дом – ще се радваме да помогнем! Свържете се с нас още днес!

Заглавно изображение: ambiencevenuestyling.com

Може да харесате още...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *