Идеи за коледна украса тип направи си сам

Коледа е все по-близо и ако вече не сте украсили дома Ви, то е време да го направите! А какво по-хубаво и забавно от това да създадете сами част от украсата? Украсата от типа направи си сам със сигурност ще отговори на Вашите предпочитания, тъй като творческият процес е изцяло във Ваши ръце, а и е много забавно занимание – за двойки или пък за цялото семейство. Ние сме насреща с няколко идеи за коледна украса, които да изработите сами.

Ръчно изработени снежинки

Може би си спомняте, когато като малки в училище често покрай Коледа сте правили снежинки от картон или хартия. А защо да не върнете тази традиция тази година? Особено, ако имате деца, това би бил чудесен начин да ги включите в коледното украсяване. Може да изрежете снежинки от картон или хартия, а ако желаете да сте по-креативни в създаването им, то имаме идея и за Вас! Може да използвате пръчици и малки клонки, които за залепите във формата на снежинка, а защо не и като звезда? Няма грешен модел, когато става въпрос за Вашите снежинки. След като сте готови, можете да ги закачите с красива панделка на елхата или пък другаде, където прецените.

Идеи за коледна украса тип направи си сам 1
Източник: unsplash.com

Ръчно рисувани орнаменти

Ако желаете да сте оригинални в украсяването тази година и да съберете погледите на всички, то задължително трябва сами да украсите орнаментите за Вашата елха! Как да го направите? Ами боядисайте ги! Може да създаде подобна на великденската традиция, но в коледен дух. Вземете обикновени стъклени орнаменти за елха и няколко цвята боя. И най-забавното – боядисайте ги заедно! Има много начини – може директно да ги накапете с боята или пък да ги изрисувате с четки. Важното, преди да ги боядисате, е следното – закачете панделка или връв предварително на тях, за да може след като ги изрисувате да ги закачите, за да могат да изсъхнат. Ако искате да станат и още по-интересни, можете да ги поръсите с брокат или пък да използвате спрей с такъв. Гарантираме Ви, че Вашата коледна елха ще бъде единствена по рода си, а създаването на украсата – незабравим спомен със семейството ви!

Идеи за коледна украса тип направи си сам 2
Източник: unsplash.com

Малки коледни елхи

Ако сте почитатели на украсата от естествени материали, то тези коледни елхи са за Вас! А и най-хубавото е, че можете да ги изработите с напълно подръчни материали. Трябват ви няколко малки клонки/ пръчици от двора, лепило и златен канап. Съберете няколко клонки с различни дължини и ги подредете във формата на елха – от големи в основата към по-малки на върха. Подгответе две по-дълги клончета, които да служат за основа на конструкцията, като ги залепите вертикално на хоризонталните клончета с помощта на горещо лепило. За по-празничен ефект можете да ги напръскате със златна боя или брокат и да украсите със златен канап. Оформете и панделка, с която да закачите елхичките и voila – имате чудесна и деликтна коледна украса!

Идеи за коледна украса тип направи си сам 3
Източник: bhg.com, KRITSADA PANICHGUL

Коледна бар количка

Ако все още нямате бар у дома, то коледните празници са изключително подходящи, за да си направите такъв. Може да е цялостен проект за вграден бар или пък просто бар количка. Който и вариант да изберете, ние можем да ви дадем нужните съвети тук. А ако вече имате, то можете да внесете коледен дух. Украсете с красив гирлянд или пък с венец от сушени портокалови корички. Подгответе и необходимия алкохол и безалкохолни, а може и да направите списък с рецепти за коледни напитки, за да можете да посрещнете гостите си по най-добрия начин.

Още коледно вдъхновение можете да намерите тук:

5 коледни песни за коледно настроение у дома

Минималистична коледна украса

Ние от Имоти Доверие Ви пожелаваме уютен и магически декември! Винаги сме на линия да Ви помогнем да намерите Вашия мечтан, уютен дом! Обадете ни се още днес!

Може да харесате още...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *