Минималистична коледна украса

Ето че един от най-светлите и уютни празници в годината наближава – Коледа! Това е любимо време за много, тъй като се събираме със семейството, прекарваме повече време с близките ни хора и се радваме на подаръци, споделени мигове и прекрасни преживявания. Но освен че трябва да подготвим подаръци за всички любими хора, следва да подготвим и дома ни, за да ни носи още повече празнично настроение. Ако не сте почитатели на традиционната коледна украса и тя ви се струва леко прекалена, то ние имаме идея за Вас. Тази година заложете на минималистична коледна украса! Как да го направите? Ето и нашите идеи.

Коледна елха в минималистичен дух

Независимо на каква украса желаете да заложите тази година, то елхата е задължителен елемент за всеки дом! Иначе къде Дядо Коледа ще остави подаръците? За да се придържате към минимализма, можете просто да украсите коледното дърво с лампички в златен топъл нюанс – това е най-изчистеният вариант на коледна елха, който е същевременно и стилен. Ще видите, че когато не сложите орнаментика в различни цветове всъщност коледната елха с лампички придава много уют и стил на пространството. Ако все пак искате да поставите някаква орнаментика, ние Ви предлагаме да се придържате към елементи от естествени материали. Има много коледна украса, която е изработена от дърво, корк, рафия и др.

Украсете с изчистени венци

Поставянето на венци из дома Ви много лесно и бързо ще придаде коледна атмосфера. За да се придържате към идеята за минимализъм, изберете венци, които са единствено от елхови клонки. Ако те Ви се струват малко скучни, заложете отново на такива с лампички с топли цветове или пък с орнаментика, която е издържана в естествени материали или пък само в един цвят. Изчистените венци много лесно се вписват в пространството, като отново добавят празнична нотка, която е едновременна изчистена и стилна.

Минималистична коледна украса 1
Източник: pexels.com

Естествени гирлянди

Макар и вече да Ви предложихме украса с венци, то знаем, че венците не се харесват на всеки. Затова ако имате пространството и желанието, може пък да заложите на естествени гирлянди – такива, които приличат на клонки от елха. Тях може да поставите на секцията, да окачите на прозорците или където другаде Ви хрумне. А за да ги направите малко по-празнични, може да увиете златни лампички около тях – чрез топлия им цвят ще внесете още повече празничност и уют.

Заложете на свещи

Главната цел на коледната украса е да внесе празнично настроение и още повече уют в дома. Един алтернативен начин за внасяне на още една нотка уют у дома е поставянето на свещи из дома. Може да заложите на такива с естествен пламък, които трябва да запалите или пък на такива, които са на батерии – можете да откриете много, които изглеждат натурално и няма да отнемат от усещането за горящ огън. За да ги стилизирате изискано, може да поставите няколко свещи в златен поднос – така не само внасяте златния цвят, който е запазена марка на Коледа, но и стил.

Минималистична коледна украса 2
Източник: unsplash.com

Ароматна украса

Ако досега не сте се сетили, то тази година може да включите в декора и ароматен такъв, който да си направите сами. Проявете креативност, като си направите гирлянд от сухи портокалови корички или изсушени портокали. Може да добавите и канелени пръчици за допълнителен аромат. Гирлянда ще служи като чудесен ароматизатор, но и като коледен декор в духа на празника. Ако има топло пространство, където да поставите гирлянда било още по-добре, защото топлината усилва аромата. Същата идея може да бъде приложена и в изработката на венец от портокалови корички. Разгледайте в интернет за вдъхновение и се захващайте за работа!

Минималистична коледна украса 3
Източник: joyfullifemagazine.com

Още коледно вдъхновение можете да откриете тук:

Как да прекараме уютно семейно време у дома по Коледа?

Как да разнообразим коледната украса у дома?

Ние от Имоти Доверие Ви пожелаваме декември, изпълнен с много магия! Винаги сме на разположение при нужда от консултация. Потърсете ни още днес!

Заглавно изображение: audreyrosephoto.com

Може да харесате още...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *