Празнично настроение по повод Великден – как да го внесем у дома?

С наближаването на този светъл празник е време да внесем празнична атмосфера и у дома. Имайки предвид, че Великден е и любим пролетен празник, то можем да направим много, за да поканим и пролетта у дома. Затова е време да освежим и подготвим дома ни. Независимо дали ще решите да празнувате у дома в тесен семеен кръг, дали ще поканите повече членове на семейството или пък ще организирате празничен обяд за приятели, то е нужно да внесете правилната атмосфера. Чудите се как? Ние имаме няколко идеи за Вас!

Пролетни букети

Макар и Великден да е ни е познат с украса от яйца, зайчета и пиленца, то цветята са съществена част от празника. Нищо не казва пролет така, както цветята, а Великден ни напомня, че сме в разгара на пролетния сезон. Затова може да поставите вази с живи цветя или различни комбинации от изкуствена цветя и друг тип украшения. Ако предпочитате живи  цветя, то букетите от лалета със сигурност ще внесат цветен акцент в дома ви и ще добавят един красив пролетен детайл. Изкуствените цветя са много практично решение, защото можете да ги използвате многократно в декора, като ги разнообразявате спрямо сезона и настроението ви.

Празнично настроение по повод Великден – как да го внесем у дома? 1
Източник: unsplash.com

Великден на входната врата

Ако сте планирали да поканите гости, то е важно да настроите подходящото настроение още от вратата. Ако на входната ви врата видят табела с любими образи на зайчета, яйца и цветя с хубаво пожелание, то със сигурност ще се зарадват и ще ги подготвите за един много специален празник заедно. Ако не сте почитатели на тази традиционна украса, може да заложите на изкуствен или истински венец от цветя, който да окачите на входната врата. Така не само ще впечатлите гостите ви, но и когато вие самите се прибирате у дома ще се презареждате с позитивна енергия. А защо да не заложите и на венец от изкуствени яйца? Той определено ще грабне вниманието и ще донесе усмивки.

Празнично настроение по повод Великден – как да го внесем у дома? 2
Източник: unsplash.com

Великден у дома

Макар и много често да нямаме навика да украсяваме за Великден, то ви гарантираме, че с много малко усилия ще можете да поканите празника у дома и самите вие да се развълнувате за посрещането му. Ако имате деца, то правенето на украса в домашни условия е чудесно занимание, което да ви сближи още повече и да дадете възможност на децата ви да ви научат да творите и да се забавлявате, докато го правите. Затова може да им предложите заедно да изрежете форми на зайчета и яйца, след това да ги оцветите и да направите гирлянда от тях, която да окачите. Друг вариант би бил да напазарувате малко украса – не е нужно да са зайчета и яйца, може да придадете празнично настроение с покривка с великденска тематика, да купите панер в ярки цветове за яйцата – възможностите са много!

Празнично настроение по повод Великден – как да го внесем у дома? 3
Източник: unsplash.com

Споделено време със семейството

Празниците са любимо време, защото сме свободни не само да починем, но и да се видим със семейството ни и да прекараме ценно време с него. Затова ви предлагаме да планирате забавни дейности у дома, които да ви гарантират прекрасно прекарване. Бордните игри винаги са чудесен вариант, когато ви се остава в уюта на дома, но искате да разнообразите прекараното време. Друго предложение, което е в духа на празника, е да приготвите заедно козунак. Месенето на козунаци е задача за цял ден, която ще ви държи заети и ви гарантира смях и много вкусни резултати.

Празнично настроение по повод Великден – как да го внесем у дома? 4
Източник: freepik.com

Екипът на Имоти Доверие Ви пожелава приятни приготовления за идващия празник. Ние оставаме на разположение при нужда от съдействие за избиране на Вашият нов дом – потърсете ни!

Може да харесате още...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *