Екосъобразна баня – стил и практичност

Екосъобразната баня може да е Вашата следваща стъпка към един по-зелен начин на живот! Тези малки стъпки са лесни и от много голямо значение. Знаейки за вредата, която нанасяме на околната среда, то всеки от нас започва все по-активно да търси по-зелени и устойчиви решения за дома си. Затова и ние решихме да Ви представим няколко интересни алтернативи за банята. Тя, като едно от помещенията, където се използват най-много природни ресурси, изисква да бъде променена в една по-екосъобразна посока. Как да го направите? Ето и нашите предложения.

Смарт баня

Технологиите от много време насам имат място в дома ни – правят го както по-екосъобразен, така и улесняват самите нас. И още по-хубаво – могат да бъда използвани дори и в банята! Smart душовете са чудесно решение, което е както зелено, така и ни спестява пари. Как се използват? Свържете Вашия телефон, таблет или смарт часовник с приложението – това е редно да направи всеки член от семейството. След това всеки предварително може да избере програма, която включва температура и сила на водата, както и продължителността на къпането. Количеството изразходвана вода може да се следи чрез приложението – така ще може ефективно да контролирате както разходването на вода, така и това на пари. Вече ще е ясно кой използва най-много вода.

Екосъобразна баня – стил и практичност 1
Източник: yourbathexpert.com

Еко обзавеждане за баня

Често сме склонни да пренебрегваме обзавеждането в банята и да се фокусираме върху интериора на другите помещения у дома. Но това не е правилно. Както за останалите стаи, така и за банята е рено да се изберат висококачествени мебели. Те трябва да а устойчиви на времето и да са изработени от естествени материали. Обикновено повечето мебели за баня биват изработени от дърво, който е отличен избор на материал. Дървените мебели обикновено са издръжливи и устойчиви, така че можете да използвате дълго време и след това да ги рециклирате. Така ще намалите своя въглероден отпечатък. Изберете и такива, които имат някакъв вид покритие, който да предпазва дървото от влагат и водата, за да можете да удължите живота им.

Екосъобразна баня – стил и практичност 2
Източник: unsplash.com

Намаляване на разходването на вода

Разходването на вода и намаляването му се явява най-големият въпрос във всяко едно домакинство. Как да го направим? За да не използваме ненужно количество вода, то смесителите с инфрачервен сензор са много подходящо решение. Когато доближите ръцете си, те засичат движението и пускат водата, а в момента, в който ги отдалечите водата спира. Така не само няма да разходвате ценния ресурс, но и ще спестите пари. Ако не желаете да подменяте смесителя, то може да закупите водоспестяващ аератор. Неговото предназначение е да намали струята на водата. Това от своя страна намалява както потреблението на вода, така и сметките.

Екосъобразна баня – стил и практичност 3
Източник: overstock.com

Ефективно осветление

Един чудесен начин да пестите енергия във Вашата баня е да инсталирате LED крушки! Енергийно ефективните лампи издържат по-дълго от традиционните крушки и не е необходимо да се сменят толкова често, което може да Ви помогне да спестите пари в бъдеще. LED светлините са безопасни за околната среда, работят при ниско напрежение и работят добре при ниски или високи температури.

Екосъобразна баня – стил и практичност 4
Източник: beeridgelighting.com

Подобни теми може да откриете тук:

Екосъобразен и устойчив дом – мисията възможна

Топъл и екологичен дом – лесни стъпки

Екипът ни е винаги на разположение при търсенето на нов дом. Обадете ни се още днес – ние сме на линия за консултации и съвети!

Може да харесате още...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *