Да си направим сами полици за книги

diy-bookshelves

Полиците за книги у дома са необходима част от интериора, но понякога могат да заемат много място. Вижте как сами можете да си изработите красиви и оригинални полици за книги, като спестите място и същевременно освежите дома си с интересна и красива идея.

  • Полици, които висят във въздуха – можете да оползотворите свободното място на някоя от стените, без да поставятe цял шкаф, който би заел много повече място. Нужно Ви е малко свободно време и желание!

Floating-Bookshelves

  • Старата стълба заживява нов живот. С нейна помощ можете с няколко движения да си спретнете много оригинална библиотека – размерът й ще зависи от размера и формата на стълбата.

ladder1

Нужни са Ви само няколко дъски или други плоскости по желание и стълба. Ако тя не изглежда добре, стара и захабена е, боядисайте я и й придайте винтидж вид – ще постигнете страхотна атмосфера у дома.

ladder2

  • Полици от пелети – еко и красиво. Пелетите са изключително удобен за работа материал и позволяват многобройни импровизации – не се колебайте да опитате.

Pallet-Bookshelf

  • Полици от щайги

bookshelf-crates

  • Минималистична визия – подобен изчистен дизайн може да побере доста книжки и същевременно е много красив и не заема излишно място. Няколко обикновени дървени дъски или друг желан материал е всичко, което Ви е нужно.

wooden-frame-mock-up

  • Стена-библиотека – много практично е да превърнете цяла стена в библиотека – нужни са Ви не твърде дълбоки “клетки”, за да не заемат много място и да “крадат” от пространството в стаята, но същевременно да са достатъчно функционални. Освен книги, в подобна стенка можете да поставяте и много други неща.

empty-wooden-box-with-compartments

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *