Зеленчукова градина на балкона – какво можем да отглеждаме?

Напълно възможно е да си отгледаме своя собствена градина на балкона, тъй като има много растения, които се развиват добре и в саксии. Ние, от Имоти Доверие, предлагаме няколко от тях.
С малко знания за почвата, поливането, избор на подходящ съд и с много желание и ентусиазъм, можете да сътворите чудеса!

Домати

Без съмнение доматите са най-продуктивният вариант за отглеждане в саксия. Те имат нужда от много слънце (5-6 часа на ден минимум). Размерът на саксията зависи от вида домати, които ще изберете да отглеждате. Чери доматите дават най-много реколта.

Маруля

Марулята расте бързо и ще имате възможност да я отглеждате няколко пъти по време на сезона. Марулята изисква хладен климат, затова трябва да съобразите времето, в което ще започнете да я отглеждате. Обикновено това е през пролетта. Най-подходящият съд в този случай е по-широкият ( с дълбочина не повече от 15 см). При засаждането се постарайте да има разстояние между всяко растение поне 10 см. Използвайте добре дренирана почва и поливайте често, за да е винаги почвата поне малко влажна.

Чушки

Чушките са също много подходящи за отглеждане в саксия на балкона. Имат нужда от слънчево и топло място, за да се развиват. Ако изпълните това условие, както и да осигурите добра почва, която да наторявате от време на време, ще се радвате на перфектен резултат. Необходима Ви е голяма саксия с дълбочина поне 30 см.

Репички

Репичките са едни от най-бързорастящите зеленчуци и са подходящи за балкона, тъй като можете да ги отглеждате в малки и широки саксии. Достатъчно е да са поне 15 см дълбоки, но ако искате да посадите повече и по-големи сортове, ще са необходими и по-дълбоки. Разстоянието между всяка репичка е препоръчително да е поне 6-7 см.

Още по темата:
Градско земеделие в София – възможно ли е?

Може да харесате още...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *